VIDI II

2-1-es vereség az FTC II vendégeként

Második csapatunk a 88. percben egyenlített az FTC II elleni bajnokin, a végén mégis a zöld-fehérek örülhettek. 

Vasárnap délelőtt az FTC II vendégeként játszotta az idei év utolsó NB III-as bajnoki mérkőzését Imrik László fiatal csapata. Jó hír, hogy több mint két hónap után ismét pályára léphetett Pető Milán, aki kézsérülés miatt nem játszott az elmúlt időszakban. 

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Őszi szezon, 17. forduló

26 november vasárnap

Ferencvárosi TC II

2-1

Groupama Aréna Budapest

Fehérvár FC II

Ferencvárosi TC II

Radnóti Dániel István - Dhonata Tavares de Oliveira , Lukács Dániel , Fenyvesi Gergely (Molnár Márton 71') , Gágyor Domán Szilárd , Manner Balázs , Szabó Szilárd , Almássy Levente András , Takács Ádám (Ladányi Gergő 77') , Tóth Alex László , Bagi Ádám Gyula (Keita Mohamed Djamadi 90')

Fehérvár FC II

Gergely Roland - Kiss Marcell , Husvéth Ádám , Horváth Gergő Ákos , Kiss Ádám - Molnár Csaba (Lehota Viktor Máté 85') , Kecskés Máté (Rétfalvi Zsombor 65') - Csepregi Barnabás (Balla Kevin Károly 85') , Pető Milán (Cserkuti-Németh Olivér 46') , Menyhárt Zsombor - Ambach Arnold (Balogh Máté Zsolt 79')

Játékvezetők

Sipos Katalin

Sáfárik Patrik János, Csákó Patrik,

A hazai együttes kezdte jobban a meccset, az ötödik percben védelmünk hibáját Szabó majdnem gólra váltotta, Gergely Roland azonban nagy bravúrt mutatott be. A 25. percben Dhonata távoli lövését védte szépen ismét fiatal kapusunk. Tíz perccel később Manner 17 méteres lökete csak centikkel kerülte el a kapunkat. 

A második játékrészt is az FTC II kezdte jobban, az 53. percben Dhonata 13 méteres lövését védte nagyon szépen Gergely Roland. A 67. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Rétfalvi Zsombor első labdaérintéséből, 18 méterről, óriási erővel lőtt a felső lécre. 

A 74. percben Szabó Szilárd a sokadik hazai ziccert már nem hibázta el (1-0). A mieink nem adták fel, és a 88. percben Balogh Máté szabadrúgását követően Cserkuti-Németh Olivér lőtt közelről a hazai kapuba (1-1).

Cserkuti-Németh Olivér

#9

Cserkuti-Németh Olivér

Támadó

2023-2024 szezon

12 Meccs

3 Gól

785 Játszott perc

Sajnos nem sikerült azonban a döntetlent megőriznünk, ugyanis egy perccel később egy szélről érkező beadást Szabó Szilárd lőtt 5 méterről a kapunkba beállítva a 2-1-es végeredményt. 

Vasárnap kora délután közös csapatebéd keretében köszöntek el egymástól az őszi szezon végén a játékosok és a szakmai stáb tagjai, hiszen a Vidi II-nek már nincs több tétmérkőzése idén, az NB III küzdelmei a 18. fordulóval majd március elején kezdődnek - természetesen a felkészülést ennél már jóval korábban megkezdik majd a fiatalok.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek