VIDI II

Vereség Mohácson

Zsinórban ötödik vereségét szenvedte el második csapatunk.

Vasárnap kora délután Mohácson lépett pályára Imrik László fiatal együttese. Vezetőedzőnk nem számíthatott ezúttal csapatkapitányára, a rutinos Molnár Csabára betegség miatt. A csapat legidősebb játékosa így a 20 esztendős Husvéth Ádám volt, míg a legfiatalabb az a Fodor-Papp Tamás, aki néhány hónapja ünnepelte a 16. születésnapját. A fiatal kapus pénteken és szombaton az U17-es válogatott összetartásán is részt vett, de végül a szűk keretbe nem került be, Gergely Roland sérülése miatt viszont az NB III-ban debütálhatott.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Őszi szezon, 12. forduló

22 október vasárnap

Mohácsi TE 1888
  • Horog
  • Bohata
  • Izsák

3-0

Újvárosi Stadion Mohács

Fehérvár FC II

Mohácsi TE 1888

Farkas Máté László - Encz Marcell Bálint (Mrenka Máté 86'), Loch Péter Patrik (Kiss István Áron 61'), Bohata Ádám, Izsák Máté (Spannenberger János 76'), Aszalós András György, Károly Viktor, Dér Zalán (Racskó Roland 61'), Vég Bence (Hetényi Márk 76'), Müllerlei Szabolcs, Horog Ádám

Fehérvár FC II

Fodor-Papp Tamás - Kiss Ádám, Husvéth Ádám (Rétfalvi Zsombor 55'), Horváth Gergő Ákos, Kiss Marcell - Földeák Levente (Gajdóczi Krisztián 61'), Kecskés Máté (Balla Kevin Károly 76') - Balogh Máté Zsolt (Futsek Fedor 46'), Ambach Arnold, Csepregi Barnabás - Németh Péter (Lehota Viktor Máté 46')

Játékvezetők

Virág András Barnabás

Juhász Szabolcs Olivér, Molnár Alex

A találkozó 10. percében Horog Ádám néhány lépésről az üres kapuba fejelt (1-0). A 15. percben Németh Péter közeli lövését lábbal védte a mohácsiak kapusa. Félóra játékot követően Bohata az ötös sarkáról vette célba a kapunkat, Fodor-Papp szépen védett. Öt perccel később Földeák távoli bombája nem sokkal kerülte el a hazai kaput. A szünet előtt nem sokkal Bohata Ádám vette be a kapunkat egy gyors kontra végén, így 2-0-s mohácsi vezetéssel vonultak félidei pihenőre a csapatok.

A második félidő elején védelmünk megingását Izsák Máté használta ki és 3-0-ra módosította a mérkőzés állását. A 65. minutumban Csepregi két szép csel után vette célba 8 méterről a bal felső sarkot, Farkas Máté László hatalmasat védett. A 82. percben büntetőhöz jutott a Mohács, a labda mögé Müllerlei állt, nagy erővel a jobb sarkot vette célba, de Fodor-Papp nagy bravúrral hárítani tudta a tizenegyest, így maradt a vége a 3-0.

Második csapatunk sorozatban ötödik alkalommal maradt pont nélkül, és a 16 csapatos NB III 15. helyén áll 8 ponttal, a szintén 8 pontos Dunaújvárost jobb gólkülönbséggel megelőzve. A következő fordulóban, vasárnap délelőtt a Paks II ellen játszunk majd bajnoki mérkőzést.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek