VIDI II

5-1-re nyertünk az Érdi VSE ellen

Menyhárt Zsombor és Tóth Tamás Vid is duplázott, Ambach Arnold pedig feltette a pontot az i-re. 

Szombat délelőtt lejátszotta az első "tavaszi" bajnokiját NB III-as csapatunk az Érdi VSE ellen. A mieink a szezon első fordulójában 2-1-es vereséget szenvedtek Érden, de nem csak a visszavágás miatt volt fontos a szombati találkozó, hiszen Imrik László fiatal csapata a forduló előtt kieső helyen állt, így mindenképp fontos volt megszerezni a 3 bajnoki pontot.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Őszi szezon, 16. forduló

18 november szombat

Fehérvár FC II
  • Tóth
  • Menyhárt
  • Tóth
  • Menyhárt
  • Ambach

5-1

Fehérvár FC Edzőközpont Székesfehérvár

Érdi VSE
  • Farkas

Fehérvár FC II

Gergely Roland - Kiss Ádám, Horváth Gergő Ákos, Husvéth Ádám, Kiss Marcell - Kecskés Máté (Balla Kevin Károly 79'), Molnár Csaba (Rétfalvi Zsombor 89') - Menyhárt Zsombor (Lehota Viktor Máté 89'), Berki Marcell (Ambach Arnold 65'), Csepregi Barnabás (Balogh Máté Zsolt 79') - Tóth Tamás Vid

Érdi VSE

Kertész Ferenc István - Morvai Milán, Farkas Bálint (Kincses Márk 68'), Németh Gábor Vince, Juhász Botond Ferenc, Monori Norbert, Pál Szabolcs, Szabó Richárd (Kertész Bence 68'), Horváth Benedek László, Fülöp Noel, Göblyös Dániel Tamás

Játékvezetők

Takács Ákos

Bencze András, Molnár Alex

A kezdőben kapott helyet Berki Marcell mellett két kooperációs-játékosunk is, Menyhárt Zsombor és Tóth Tamás Vid. Az első lehetőség épp Tóth előtt adódott a 13. percben, középre tartó lövését azonban védeni tudta a vendégek hálóőre. A folytatásban is a fehérvári fiatalok irányították a mérkőzést, a vendég érdiek csak rövid ideig tudták birtokolni a labdát. A 32. percben Tóth Tamás Vid használta ki a vendég védelem hibáját és 14 méterről szépen emelt a kifutó kapus fölött a hálóba (1-0).

Tóth Tamás Vid

#71

Tóth Tamás Vid

Támadó

2023-2024 szezon

10 Meccs

1 Gól

278 Játszott perc

A második félidő elején ismét Tóth veszélyeztetett, közeli lövését azonban szépen védte Kertész. A 60. percben a semmiből egyenlített az Érdi VSE, egy sarokrúgást követően Farkas Bálint lőtt közelről a kapunkba (1-1). A bekapott gól szerencsére nem fogta meg fiatal együttesünket, három perccel később Menyhárt Zsombor kapott szép labdát Tóth Tamás Vidtől, és 14 méterről higgadtan helyezett a kapuba (2-1).

Menyhárt Zsombor

#82

Menyhárt Zsombor

Középpályás

2023-2024 szezon

0 Meccs

0 Gól

0 Játszott perc

A 70. percben ismét Tóth Tamás Vid volt eredményes (3-1), hat perccel később pedig Menyhárt Zsombor is megszerezte a második gólját (4-1). Az 5-1-es végeredményt Ambach Arnold állította be a 87. percben, miután kiharcolt egy büntetőt, odaállt a labda mögé és bár a 11-est Kertész védeni tudta, a kipattanót Ambach közelről az üres kapuba lőtte (5-1).

Ambach Arnold

#40

Ambach Arnold

Középpályás

2023-2024 szezon

24 Meccs

6 Gól

1468 Játszott perc

Az idei év utolsó bajnokiját jövő héten az FTC II otthonában játssza Imrik László fiatal csapata.

(A nyitókép a duplázó Menyhárt Zsomborról a Fehérvár FC - Újpest FC NB I-es bajnoki mérkőzés után készült.)

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek