VIDI II

Négygólos győzelem a vármegyei rangadón

Nagy lépést tett a Vidi II az NB III-as tagsága megőrzése érdekében.

Vasárnap délelőtt vármegyei kiesési rangadót rendeztek Székesfehérváron. A 24 évvel ezelőtt magyar bajnoki címet ünneplő Dunaújváros jelenleg az NB III-ban sereghajtó, míg fiatal második csapatunk az utolsó előtti helyen állt a forduló előtt. Az NB I-es keretből ezúttal Emil Rockov, Csongvai Áron, Kovács Bence, Kovács Patrik és Menyhárt Zsombor játékára számíthatott Imrik László vezetőedző.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Tavaszi szezon, 25. forduló

21 április vasárnap

Fehérvár FC II
  • Halasi
  • Menyhárt
  • Kovács
  • Kovács

4-0

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Dunaújváros FC

Fehérvár FC II

Emil Rockov - Polényi Gábor, Csongvai Áron, Husvéth Ádám, Horváth Gergő Ákos - Molnár Csaba (Rétfalvi Zsombor 88'), Kecskés Máté (Virágh Milán Ferenc 73') - Menyhárt Zsombor (Bertók Dániel 88'), Kovács Bence, Csepregi Barnabás (Balla Kevin Károly 80') - Kovács Patrik (Cserkuti-Németh Olivér 80')

Dunaújváros FC

Halasi Péter - Horváth Marcell Dániel (Ferenczy Máté Szabolcs 62'), Stampfel Kevin Dávid, Bata Kristóf Nándor, Marlen Marcell Miklós (Kozma Bálint 46'), Jakab Dávid Csaba, Tapiska Géza (Molnár Márkó Miklós 79'), Szepessy Róbert, Vörös Tamás (Rédling Kevin 62'), Eperjesi Gábor, Berki István

Játékvezetők

Kreitl Tamás

Ifj. Imrő János, Urbán Richárd

A mieink kezdték jobban a mérkőzést, a nagy kedvvel futballozó Csongvai 21 méterről csak centikkel tekert a bal felső sarok mellé. A 9. percben egy ritkán látható öngóllal szereztük meg a vezetést, Polényi remek beadását a Dunaújváros kapusa, Halasi Péter a saját kapujába ejtette (1-0). Három perccel később Kovács Bence ugratta ki nagyszerű labdával Menyhárt Zsombort, a villámléptű szélső lehagyta védőjét, majd 22 méterről óriási gólt lőtt (2-0). A 28. percben Rockov egy közeli fejes után mutatott be hatalmas bravúrt, majd néhány perccel a szünet előtt Kecskés nagy erejű lövése a jobb kapufán csattant.

A második félidő első lövése is Kecskés nevéhez fűződött, fiatal középpályásunk 16 méterről alig tekert kapu mellé. Az 51. minutumban Kovács Patrik veszélyeztetett, de az ő lövése is célt tévesztett. Hat perccel később Kovács Patrik passzolt Kovács Bencének, aki egy csel után 13 méterről higgadtan helyezett a kapuba (3-0).

A 71. percben megfogyatkoztunk, Horváth Ákost második sárga lappal állította ki a játékvezető. Emberhátrányban is mi uraltuk a meccset és a 77. percben Menyhárt lövése kijött a kapusról, Kovács Patrik pedig közelről a léc alá vágta a labdát (4-0). Az utolsó percekben a Dunaújváros mindent megtett a szépítő találat megszerzése érdekében, de Rockov egymás után két hatalmasat védett, így a vége maradt a 4-0.

A mieink jövő héten a jó formában lévő Nagykanizsa otthonába látogatnak.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek