VIDI II

NB III: Vereség Nagykanizsán

NB III-as csapatunk emberhátrányban szenvedett kétgólos vereséget a dobogóért küzdő Nagykanizsa otthonában. 

Vasárnap délután Nagykanizsára látogatott Imrik László fiatal csapata. A mieink a kiesés elől menekülnek, míg a házigazdák a dobogóért harcolnak.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Tavaszi szezon, 26. forduló

28 április vasárnap

FC Nagykanizsa
  • Lőrincz
  • Kondor
  • Lőrincz
  • Lőrincz

4-2

Olajbányász Sporttelep Nagykanizsa

Fehérvár FC II
  • Molnár
  • Kovács

FC Nagykanizsa

Kálovits Henrik - Bence Szilárd (Hajnal Gergely 46'), Godzsajev-Telmán Rabil Ogli, Szilágyi Adrián Gábor, Szökrönyös Dániel (Józsa Ádám 87'), Lőrincz Bence (Winkler András 90'), Szanyi Krisztián, Varga Dominik, Szabó Patrik Zsolt (Sági Marcell 90'), Zsemlye Balázs, Major Ernő (Kondor Kristóf 46')

Fehérvár FC II

Emil Rockov - Simut Mario, Polényi Gábor, Husvéth Ádám, Virágh Milán Ferenc - Molnár Csaba, Kecskés Máté (Gosztonyi András 64') - Menyhárt Zsombor (Cserkuti-Németh Olivér 76'), Kovács Bence (Rétfalvi Zsombor 68'), Csepregi Barnabás - Kovács Patrik

Játékvezetők

Németh Gergely

Volenitcs Erik János, Jakab Bianka

A mérkőzés elején szemmel látható volt a két csapat közti különbség, a játék nagyrészt a mi térfelünkön zajlott és Rockovnak már az 5. percben be kellett mutatnia egy nagy bravúrt annak érdekében, hogy a hálónk érintetlen maradjon. A folytatásban feljavult fiatal együttesünk játéka és a 20. percben Csepregi tekert egy csel után kapura 17 méterről, de a Vidiben nevelkedő Kálovits Henrik magabiztosan hárított. A Nagykanizsa kapusán kívül egyébként két hazai mezőnyjátékos is szerepelt korábban a Vidiben, Major Ernő az első félidőben pontrúgásokból veszélyeztetett, a második félidőben pedig épp az ő helyére beálló Kondor Kristóf gólt is szerzett ellenünk.

A hazaiak vezető gólja Lőrincz Bence nevéhez fűződött, aki a 33. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után talált a kapunkba (1-0). Tíz perccel később Kovács Patrik harcolt ki büntetőt, amit Molnár Csaba értékesített (1-1).

A második félidő elején a már említett Kondor Kristóf fejelt védhetetlenül a kapunkba 8 méterről (2-1). Néhány perccel később újabb gólt kaptunk, Lőrincz lépett ki ziccerben és nem hibázott a hazaiak támadója (3-1).

Az 59. percben megfogyatkozott csapatunk, Polényi utolsó emberként szabálytalankodott. A Nagykanizsa hat perc elteltével gólra váltotta az emberelőnyt, ismét Lőrincz volt eredményes (4-1). A mieink emberhátrányban sem adták fel és a 70. percben Kovács Patrik szépített (4-2). Az utolsó negyedórában tovább csökkenthettük volna hátrányunkat, de Cserkuti-Németh Olivér és Kovács Patrik lövése is célt tévesztett.

Vereségével továbbra is az utolsó előtti, kieső helyen áll a Vidi II, amely jövő héten a szintén kieső helyen álló Mohácsot látja vendégül.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek