Press

Sajtóakkreditáció

Kedves Kollégák!

Ezen az aloldalon regisztrálhattok és léphettek be a VidiPRESS felületre, amelyen keresztül akkreditálni tudtok majd a Fehérvár FC sajtóeseményeire, valamint hazai tétmérkőzéseire, beleértve a bajnoki-, a kupa- és a nemzetközi meccseket.

Akkreditáció kizárólag online, a VidiPRESS felületen keresztül igényelhető, a határidőn túl (vagy a más módon, például e-mailben) beérkező kérelmeket nem áll módunkban elfogadni.

Játékosügynökök és játékosmegfigyelők részére: Klubunk dedikált űrlapot hozott részre az ügynökök és scoutok részére, amelynek kitöltésével jegyet igényelhetnek a Sóstói Stadionban rendezett mérkőzéseinkre. A jelentkezési határidő szombati és vasárnapi hazai bajnoki mérkőzés esetén a találkozót megelőző csütörtök 12:00, pénteki hazai bajnoki mérkőzés esetén pedig a találkozót megelőző szerda 12:00. A regisztrációs űrlap ide kattintva érhető el.

Az akkreditáció rendje a Fehérvár FC hazai mérkőzéseire

A sajtóakkreditáció rendje a 2023/2024-es szezon bajnoki- és kupa találkozóira:

Az akkreditáció elbírálásakor minden esetben a klub saját hatáskörén belül dönt. Az akkreditáció határideje a magyar bajnoki és kupameccseket illetően a mérkőzést megelőző munkanapon 12 óra. Azon kollégák, akik pozitív visszajelzést kaptak, minden esetben e-mailben kapnak tájékoztatást arról, hogy milyen feltételek mellett és milyen módon tudnak majd bejutni a Sóstói Stadionba. Kérjük azon kollégákat, akik ezúttal elutasító választ kaptak, hogy semmilyen esetben ne induljanak el a mérkőzésre, érvényes akkreditáció nélkül nem tudnak majd bejutni a stadionba. Minden egyéb rendelkezés (pályarendszabályok, stb., lásd lent) érvényben van a zárt kapus találkozókon is.

Kérjük a sajtó munkatársait, hogy minden mérkőzés előtt akkreditálják magukat a VIDIPRESS akkreditációs aloldalán! (A VIDIPRESS felület használatához regisztrálni kell!) Az akkreditációval rendelkezők a stadion sajtóbejáratánál igazolvány ellenében vehetik át a belépésre jogosító karszalagot, illetve a fotósok a mellényt, majd a mérkőzést követően ugyanott adhatják le azokat.

A korlátozott akkreditálható létszám miatt, a kérelmek elbírálásakor a klub akkreditációs szabályzata alapján járunk el. Újságíró tagsági igazolvány önmagában nem elégséges a pozitív elbíráláshoz.

A sajtó számára fenntartott helyek az eddig megszokott módon, továbbra is a főépületben találhatóak, a sajtóbejáratot pedig az A1-es szektor parkolószintjén lehet megközelíteni.

Az akkreditáció rendje:

  1. Az írott és elektronikus médiumok újságírói és fotóriporterei a Fehérvár FC hivatalos, hazai és nemzetközi mérkőzéseiről akkreditáció birtokában tudósíthatnak.
  2. Külön szabályok vonatkoznak a televíziós társaságok akkreditációjára, ehhez az MLSZ szabályzatai alapján a jogtulajdonos televíziós társaságok írásbeli hozzájárulása szükséges.
  3. A médiumok munkatársai akkreditációt a mérkőzés kezdési időpontját megelőzően fehervarfc.hu-n, a VIDIPRESS felület akkreditáció aloldalán kérhetnek. Az akkreditáció határideje a magyar bajnoki és kupameccseket illetően a mérkőzést megelőző munkanapon 12 óra. A kiemelt találkozók akkreditációs határideje, ettől eltérő, és a klub által előre közölt időpontban zárul.
  4. A médiumok munkatársai az akkreditáció kérésével, a sajtóbelépő (fotósmellény) átvételével kijelentik, hogy a Fehérvár FC és a Magyar Labdarúgó-szövetség vonatkozó szabályzatait ismerik és elfogadják.
  5. A Fehérvár FC – az UEFA és az MLSZ vonatkozó szabályzataival összhangban – jogosult az egyes mérkőzésekre kiadott akkreditációk számát meghatározni.
  6. Amennyiben az akkreditációt kérők száma meghaladja a kiadható sajtóbelépők számát, a Fehérvár FC az előre meghatározott akkreditációs sorrend alapján adja ki a belépőket.
  7. A sportrendezvényről, illetve annak eredményéről és egyes történéseiről csak a szervező sportszövetség (a Fehérvár FC esetében az MLSZ, illetve nemzetközi mérkőzések esetén az UEFA) előzetes írásbeli hozzájárulásával vagy szerződés alapján továbbíthat információt, ideértve főként a sportfogadási jellegű és on-line sportfogadás szervezők illetve sportfogadási adatszolgáltatók, valamint azok alvállalkozói részére továbbított információkat, valamint a rendezvény vagyoni értékű jogait érintő felvételeket. Amennyiben a résztvevő a helyszínen nem tudja bemutatni a szervező írásbeli engedélyét - felszólítást követően - eltávolításra kerülhet. A jövőben a Fehérvár FC hasonló tevékenységhez nem járul hozzá sem az NB I-es, sem az NB III-as, sem az utánpótlás-, valamint női csapatok bajnoki-, kupa-, és felkészülési mérkőzésein.

Az akkreditációs sorrend:

I. Közvetítési jogtulajdonos televíziós társaság, MTVA, Nemzeti Sport, Fejér Megyei Hírlap, a vendégcsapat klubmédiuma, a vendégcsapat székhelye szerinti megyei napilap
II. Országos napilapok, televíziós társaságok, kiemelt internetes sportportálok, Fejér megyei médiumok, országos frekvenciaengedéllyel rendelkező rádióadók, hírügynökségek.
III. Magazinok, heti- és havilapok, helyi rádiók.
IV. Egyéb internetes médiumok. A külföldi médiumok részéről érkező akkreditációs kérelmekről a Fehérvár FC egyedi elbírálás alapján dönt.

Bejelentkezés/Regisztráció

Akkreditáció igényléséhez jelentkezz be, vagy amennyiben nem rendelkezel regisztrációval, regisztrálj ide kattintva.

Belépés Regisztráció