Vidi II - Magabiztos siker a TARR Andráshida SC ellen

NB III-as együttesünk vasárnap délelőtt 4-1-re nyert a sereghajtó ellen. 

A szerdai, nagyon fontos idegenbeli győzelmet követően ezúttal hazai pályán kellett Szalai Tamás fiatal csapatának megszereznie a 3 bajnoki pontot annak érdekében, hogy a Vidi II felzárkózzon a középmezőnyhöz. A korábbi fordulókhoz hasonlóan Kovács István ezúttal is az NB III-as együttesünkben lépett pályára.

Jól kezdtük a találkozót, a 11. percben Berekali tornáztatta meg a zalaiak kapusát, 17 méteres sistergős bombáját szépen védte Kiss. Két perccel később Tóth Bence végezhetett el ígéretes helyről egy szabadrúgást, azonban a középre tartó lövés nem okozott gondot Kissnek. Újabb két perc telt el a meccsből, amikor Sergej Vintonji került ziccerbe, 10 méterről, éles szögből alig lőtt kapu mellé. A 23. percben Singh Armaan került helyzetbe, közeli lövését Kiss még nagy bravúrral védte, a kipattanót azonban Menyhárt Zsombor vágta 14 méterről a kapuba (1-0). Ez volt az első NB III-as találata a 17 esztendős középpályásunknak. Nem sokkal a szünet előtt ismét Sergej Vintonji került helyzetbe, azonban 12 méterről leadott lövése elakadt a kapus lábában. 

A második félidő eleje igazi gólfesztivált hozott. Rögtön a kezdés után, a 46. perc végén Singh Armaan elé pattant szerencsés körülmények között a labda, játékosunk nem sokat gondolkodott, egyből a kapuba lőtte azt (2-0). Három perccel később Berekali passzolt Sergej Vintonjinak, aki szépen fordult le a védőjéről, majd 12 méterről a jobb felsőbe helyezte a játékszert (3-0). Újabb három perccel később Szinay iramodott meg egy a középpályán eladott labdával, lefutotta a védőinket, majd önzetlenül középre passzolt, ahol az üresen érkező Pataky közelről a kapunkba lőtt (3-1). A 4-1-es végeredményt a 76. percben a csereként pályára lépő Tóth Tamás Vid állította be, miután Rónaszéki beadásából első labdaérintésre gólt szerzett. 

NB III-as csapatunk sikeres, hat pontos héten van túl, így sikerült a középmezőnyhöz felzárkóznunk. A következő fordulóban a Kaposvár otthonába látogatunk. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek