Vidi II - Bravúros győzelem a BVSC ellen

Második csapatunk nagyszerű játékkal győzte le 2-0-ra az feljutásért harcoló BVSC-t.

Vasárnap délelőtt ragyogó napsütésben, sok néző előtt vette kezdetét a Vidi II - BVSC NB III-as bajnoki mérkőzés. A vendégek a forduló előtt 1 ponttal voltak lemaradva a listavezető Mosonmagyaróvár mögött, és Buzsáky Ákos együttese győzelmi kényszerben lépett pályára, ugyanis riválisa szombaton 6-0-ra győzte le hazai környezetben a tabella 4. helyén álló ETO Akadémiát. A három NB III-as csoport (Nyugat, Közép, Kelet) bajnokai automatikusan feljutnak az NB II-be, így mondani sem kell, óriási tétje volt a meccsnek. Szalai Tamás ezúttal csak Géresi Krisztián játékára számíthatott az NB I-es keretből.

Remekül kezdtük a meccset, a 7. percben egy nagyon szép kontratámadás végén az U18-as válogatott Dénes Csanád Vilmos ugratta ki Sergej Vintonjit, aki nagyon önzetlenül tette tovább a labdát a támadást végig kísérő Géresinek, ő pedig az ötös sarkáról higgadtan lőtt a hosszú alsóba (1-0). Pár perccel később az NB III-as góllövőlistát 38 góllal toronymagasan vezető Kokenszky lövése egy védő lábáról kapu mellé pattant. A 21. percben Erdélyi fejelt 5 méterről alig kapu fölé egy szélről érkező beadást. Negyedórával később Vintonji passzát követően Singh Armaan lőtt 6 méterről, éles szögből a rövid felső irányába, Kovács Benedek hatalmasat védett. Egy perccel később a túloldalon Filipovic Marko 25 méteres bombája suhant el a kapunk mellett.

A második félidő vendég lehetőséggel kezdődött, az 51. percben Takács közeli fejese ment alig kapu fölé, majd egy perccel később Kokenszky lövését védte nagy bravúrral Dala. A vendég BVSC ugyan többet birtokolta a labdát, de a rendkívül szervezetten és fegyelmezetten védekező csapatunkon ezen a napon nem talált fogást. Sőt a 85. percben egy gyors kontra végén Sergej Vintonji ugratta ki Menyhárt Zsombort a bal szélen, aki egy csel után 11 méterről óriási gólt lőtt a bal felsőbe (2-0).

NB III-as együttesünk megérdemelten tartotta itthon a 3 bajnoki pontot és zsinórban a negyedik győzelmét szerezte Szalai Tamás fiatal együttese. Jövő héten két idegenbeli mérkőzéssel folytatódik a bajnokság, szerda délután Nagykanizsára, vasárnap délután pedig Komáromba utazik a Vidi II. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek