Vidi II - Hajdinger Raul Zoltán duplájával 2-0-ra nyertünk emberhátrányban az Érdi VSE ellen

A szezon nagy részében sérüléssel bajlódó Hajdinger csereként beállva lett a meccs hőse.

Vasárnap délelőtt az Érdi VSE látogatott Székesfehérvárra. Ellenfelünk a legutóbbi három bajnokiját elvesztette, a meccsünk előtt néhány nappal pedig edzőt is váltottak az érdiek, Limperger Zsolt helyét ideiglenesen Ebedli Zoltán vette át. Nálunk két fiatal újoncot is berakott a keretbe Szalai Tamás vezetőedző, a kispadon foglalt helyet Hajdu Csanád, aki május elején töltötte be a 16. életévét - a szabályok szerint 16 év alatt nem lehet játékost benevezni felnőtt bajnoki mérkőzésre, így gyakorlatilag az első adandó alkalommal bekerült a Vidi II keretébe a fiatal kapus, aki egyébként néhány hete már az NB I-es csapat edzésén is részt vett. Rajta kívül Csepregi Barnabás is első alkalommal került be az NB III-as keretbe, az U19-es támadó 8 gólnál jár az U19-es bajnokságban, csereként pedig ma a felnőttek közt is debütált. 

Az első félidő kevés helyzetet hozott, a kapusoknak nem is volt komolyabb dolguk. A mezőnyben kiegyenlített játék zajlott, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A 18. percben egy szélről érkező beadás ment el veszélyesen keresztbe az érdi kapu előtt, a hosszún érkezett Vágó, aki előre vetődve próbálta a labdát a kapuba juttatni, de egy hajszállal lemaradt a játékszerről. A vendégek főleg távoli átlövésekkel próbálkoztak, de ezek a lövések rendre elkerülték a kapunkat. 

A játék képe a második félidőben sem változott, valamivel többet birtokoltuk a labdát, de nem igazán találtuk a rést az érdiek védelmén. A 64. percben egy szép támadás végén ugyan Dénes Csanád Vilmos bevette a vendégek kapuját, de mindezt leshelyzetből tette, így továbbra is 0-0 állt az eredményjelzőn. Öt perccel később megfogyatkoztunk, Fodor Pétert állította ki a játékvezető. 

A 70. percben Dékei 13 méteres lövését védte a vendégek kapusa. Az utolsó 20 percben aztán nagyobb fokozatra kapcsolt emberhátrányban lévő fiatal együttesünk és a szezon nagy részében sérüléssel bajlódó, a mai meccsen a 76. percben csereként pályára lépő Hajdinger Raul Zoltán egy szép támadás végén megszerezte a vezetést öt perccel a rendes játékidő letelte előtt (1-0), sőt a hosszabbításban, a 94. percben még egyszer bevette az érdiek kapuját, 15 méterről lőtte ki a hosszú alsó sarkot, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt. Fiatal szélsőnk mögött nehéz hónapok állnak a sérülése miatt, azonban a kitartó munka meghozta gyümölcsét és teljes joggal ünnepelték őt a lefújás után a csapattársak.

A Vidi II jövő héten a dobogós Veszprém otthonába látogat.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek