Vidi II - Gól nélküli döntetlen a Veszprém otthonában

NB III-as csapatunk egy küzdelmes és izgalmas találkozón szerzett értékes pontot a harmadik helyezett Veszprém otthonában. 

Az NB III-as bajnokság utolsó előtti fordulójában a Vidi II a harmadik helyezett Veszprém otthonába látogatott. Pető Tamás együttese már biztos, hogy a harmadik helyen fog végezni a szezon végén, szombaton pedig az is eldőlt, hogy a csoportunkat a Mosonmagyaróvár nyerte meg - miután hazai pályán 3-0-ra legyőzték a Balatonfüredet - így jövőre ők az NB II-ben fognak szerepelni. A tartalékcsapatunkban múlt héten csereként debütáló Csepregi Barnabás ezúttal a kezdőben kapott helyet, míg a Veszprém vezetőedzőjének, Pető Tamásnak a fia, Pető Milán első alkalommal került a Vidi II meccskeretébe, ő amúgy a Vidi U17-es csapatában szokott szerepelni. 

Jó időben és sok néző előtt kezdődött vasárnap délután a Veszprém - Vidi II bajnoki. Az első félidő kevés helyzetet és kiegyenlített küzdelmet hozott. Fehérvári részről Dékei Márk oldalszabadrúgásból veszélyeztetett a 25. percben, tekerése azonban kapu fölé szállt. Hazai oldalról a 28. percben Somogyi lövése kerülte el a kapunkat, majd a szünet előtt nem sokkal Sarok vette célba a kapunkat, Dala nagyot védett. 

A második játékrész elején Kovács tekert centikkel kapu fölé, Dala azonban látványos vetődéssel biztosított, ha kaput talál a labda, akkor sincs gól. A 64. percben Babos került ziccerbe, Dala azonban remek ütemben vetődött ki a kapujából és megszerezte a labdát. Két perccel később csereként bemutatkozott a Vidi II-ben Pető Milán.

A 72. percben egy hazai szöglet után Somogyi lőtt csak centikkel kapu mellé. Egy perccel később Sarok lövését védte szépen fiatal kapusunk. A rendes játékidő vége előtt tíz perccel megfogyatkozott a Veszprém, Somogyit állította ki a játékvezető második sárga lappal. Gyakorlatilag azonnal gólra válthattuk volna az emberelőnyt, egy szép támadás végén Menyhárt lőtt kapura, a labda a kapuson túl is jutott, de egy védőnek sikerült a gólvonalról mentenie. A 95. percben Dénes Csanád Vilmosé volt a meccslabda, egy gyors kontra végén 8 méterről lőhetett kapura, a labda azonban mellé ment, így egy küzdelmes és izgalmas találkozón gól nélküli döntetlen született.

A Vidi II egy hét múlva, vasárnap 17 órakor a Bicske ellen játssza a szezon utolsó bajnoki meccsét. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek