Vidi II - Gólgazdag döntetlennel zárta a 2021/2022-es szezont NB III-as tartalékcsapatunk

Kétszer is vezettünk két góllal a Bicske ellen, azonban a vendégek az első félidő és a második játékrész utolsó pillanatában is egyenlíteni tudtak. 

Vasárnap délután 17:00 órakor szakadó esőben és villanyfényben fogadtuk megyei riválisunkat az NB III-as bajnokság utolsó fordulójában. A lényegi kérdések már hetekkel ezelőtt eldőltek, fiatal csapatunk hosszú évek óta először várhatta nyugodtan a szezon utolsó meccsét, nem kellett izgulnunk a kiesés miatt. Első alkalommal került az NB III-as csapatba Hajdu Csanád, aki május elején töltötte be 16. életévét. Az NB III-as versenykiírás szerint 16. életévét be nem töltött játékos nem szerepelhet a bajnokságban, így fiatal kapusunknak, aki korábban már az NB I-es csapat edzésén is részt vett, mindenképp meg kellett várnia a 16. születésnapját, Szalai Tamás vezetőedző pedig az utolsó bajnokin bizalmat szavazott Hajdu Csanádnak. Rajta kívül Pető Milán is első alkalommal került be az NB III-as együttes kezdőjébe. 

Álomszerűen kezdtük a mérkőzést, alig 45 másodperc telt el a meccsből - a vendég csapatból még egyetlen játékos sem ért labdába - amikor Berekali beadását Dénes Csanád Vilmos fejelte védhetetlenül a bicskeiek kapujába (1-0). A 7. percben Pető szép cselek után hozta játékba a vendégek 16-osán belül Singh Armaant, aki 6 méterről, laposan a bal kapufára lőtte a labdát, amely onnan a kapuba pattant (2-0). A 14. percben Molnár lőtt 14 méterről kapura, Hajdu Csanád óriási bravúrral védett. A 37. percben szépítettek a vendégek, a 16-oson belül üresen maradó Molnár 13 méterről tekert a kapunkba (2-1). Néhány másodperccel a szünet előtt Kincses lőtt 16 méterről óriási gólt, így a félidőben 2-2 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészt is mi kezdtük jobban, a 47. percben Dénes Csanád Vilmos futott el a bal szélen, majd az alapvonalról jól játszotta meg Tóth Tamás Videt, aki 8 méterről, nagy helyzetben, kapu fölé bombázott. Az 58. percben Dékei Márk 25 méterről lövésre szánta el magát, és milyen jól tette! Fiatal középpályásunk életerős lövése egy bicskei védőn még megpattant, így a labda védhetetlenül vágódott ifjabb Szűcs Lajos kapujába (3-2). A 70. percben Rónaszéki szerzett labdát a saját térfelünkön, majd az előre futó Papp Milánt indította, aki két szép csel után Hajdingert ugratta ki, ő pedig ziccerben nagyon önzetlenül a mellette érkező Dénes Csanád Vilmost hozta játékba, aki közelről lőtt az üres kapuba (4-2).

A 74. percben Rónaszéki is elvállalt egy távoli lövést, a labda a felső lécről a gólvonalra pattant, majd felszabadítottak a védők. Csak centimétereken múlt, az ötödik Vidi-gól. Négy perccel később aztán szépítettek a vendégek, Németh János tekert 16 méterről a kapunkba (4-3). Úgy tűnt, sikerül kivédekeznünk az immár minden mindegy alapon támadó vendégek próbálkozásait, azonban a három perces hosszabbítás utolsó másodpercében ismét Németh János vette be a kapunkat, így végül 4-4-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

NB III-as csapatunk 52 pontot szerezve a 20 csapatos Nyugati csoport 11. helyén végzett. Csoportunkat a Mosonmagyaróvár nyerte meg utcahosszal, a Győr-Moson-Sopron megyei alakulat 100 pontot szerzett és 114 gólt lőtt a szezonban, így jövőre ők az NB II-ben fognak szerepelni. A találkozó után szezonzáró vacsorán vett részt a Vidi II, melyen Szalai Tamás vezetőedző és Sallói István sportigazgató értékelték NB III-as együttesünk 2021/2022-es idényét. A Vidi II június 20-án kezdi el a nyári felkészülést a következő szezonra. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek