Vidi II - Tartalékos NB III-as csapatunk értékes pontot szerzett Nagykanizsán

A hazaiak szereztek vezetést, de a második félidő elején már nálunk volt az előny, végül egy balszerencsés öngóllal alakult ki a 2-2-es végeredmény. 

Szerda délután NB III-as csapatunk Nagykanizsára látogatott. A hazaiak az utolsó 5 meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, a sereghajtó Andráshida otthonában 1-0-ra nyertek. Ezzel szemben Szalai Tamás fiatal együttese az utóbbi hetekben szárnyal, legutóbbi négy bajnokiját zsinórban megnyerte a csapat, az előző fordulóban az NB II-es feljutásért küzdő BVSC-t sikerült 2-0-ra legyőznünk. Nagykanizsára ezúttal nem utazott a mieinkkel az NB I-es keretből egyetlen mezőnyjátékos sem, de az érettségi miatt több fiatal játékosára sem számíthatott a Vidi II vezetőedzője, valamint sérülés miatt a csapatkapitánnyal, Papp Milánnal sem számolhatott a stáb.

Mi kezdtük jobban a találkozót, a 4. percben Menyhárt 17 méteres lövését védte magabiztosan a hazaiak kapusa. Tíz perccel később Tóth Bence 16 méterről tekert kapu mellé. A 22. percben nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, egy bal szélről érkező beadást lőtt Sergej Vintonji néhány méterről kapura, Horváth lábbal nagyot védett. A 24. percben aztán a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, Lőrincz iramodott meg a bal szélen, majd egy csel után középre passzolt, Szabó Patrik pedig 10 méterről nem hibázott (1-0). A 37. percben Singh Armaan passzolt Rónaszékinek, aki tolt egyet a labdán, majd 20 méterről a bal alsóba vágta a játékszert (1-1). 

A második félidő álomszerűen kezdődött, a 49. percben Singh Armaan szerzett labdát a félpályánál, majd előre tört vele és nagyszerű ütemben ugratta ki a mellette nagy lendülettel érkező Sergej Vintonjit, aki a kapusra vezette a labdát, majd nagyon okosan tekerte el mellette azt (1-2). A következő helyzetre a 72. percig kellett várni, ekkor Lőrincz kapott egy hosszú indítást, amit sikerült átvennie, majd megpróbálta 14 méterről Dala fölött átemelni a labdát, kapusunk azonban jó ütemben jött ki a kapujából és sikerült védenie. Egy perccel később Péntek 19 méteres, lapos lövését védte fiatal kapusunk. A 76. percben Kollár csinált meg a jobb szélen egy cselt, majd középre lőtte a labdát, amely Vágó lábáról a saját kapujába vágódott, öngól (2-2). A találkozó végét megnyomta ugyan a hazai együttes, de újabb gól már nem született, tartalékos fiatal csapatunk értékes ponttal távozott Nagykanizsáról.

A következő fordulóban, vasárnap 17 órakor a kiesés ellen küzdő Komárom otthonába látogatunk.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek