UTÁNPÓTLÁS

Sikeres felkészülési hetet zártak utánpótlás csapataink

U12-es csapatunk háromszor is bizonyított múlt héten, Wollek Tiborra és Szalmásy Tamásra emlékeztek a Vidi utánpótlás tornáin.

U19-es és U17-es korosztályunk is a Csákvár csapataival mérkőzött meg a HLSZ Kupa keretében. A 19 évesek nagyarányú 15-0-s, míg a 17 évesek ugyancsak fölényes 18-1-es győzelmet arattak. Az U16-osok a Kaposvárt fogadták felkészülési mérkőzésen, és 2-0 arányban győztek.

Az elmúlt héten több utánpótlás csapatunk is vendégül látta a Dunaszerdahely AC korosztályos csapatát. Az U15-ösök 4-0-s győzelmet arattak. „Kemény, férfias mérkőzést játszottunk szlovák ellenfelünkkel. Az első tíz percben ugyan agresszivitásban fölénk nőttek, viszont ezután hamar átvettük a játék irányítását, és Szabó révén, egy remekbe szabott akcióval megszereztük a vezetést. A második félidőben a kitámadó ellenfél ellen kihasználtuk sebességbeli fölényünket, és három kontratámadást is góllal fejeztünk be. Felkészülésünk legnehezebb mérkőzésén egy kemény, agresszív, fizikálisan erősebb csapatot sikerült legyőznünk. Fegyelmezettségben, technikailag és gyorsaságban is ellenfelünk fölé tudtunk emelkedni, és ez mindenképpen pozitívum, úgyhogy nagyon gratulálok a fiúknak!” – összegezte a látottakat Vajda Gusztáv az U15-ösök edzője.

A dunaszerdahelyiek ellen U14-es csapatunk 3-1-re győzött, az U13-asok 4-3-as vereséget szenvedtek, míg az U12-esek 14-2-es, fölényes győzelmet arattak.

Múlt hét elején 12 éveseink a Székelyföldi Akadémia U13-as csapatával is játszottak felkészülési mérkőzést, ahol remek játékkal 3-1-re nyertek, majd a hétvégén még az I. Materasso Kupán is eredményesen szerepeltek, és a második helyet szerezték meg. „A kupa első mérkőzésén kicsit körülményesen, lassan futballoztunk. Az ellenfelek próbálták tördelni a játékot és kivárni, amíg hibázunk. Ahogy jöttek a meccsek egyre inkább ráéreztek a srácok a 4:4 elleni, a futsal által követelt 2-3 érintős, sokat futós játékra. Veretlenül zártunk, a mérkőzéseinket végig irányítva, nagy mezőfölényben futballozva. A döntőben ugyan a büntetőpárbajt elvesztettük, de a torna és a mutatott játék ismét nagy önbizalmat adhat a gyerekeknek a folytatásra, a nagypályás meccseinkre.” – mondta el Bárdosi Balázs az U12-esek edzője.

U11-es csapatunk az egy évvel idősebbek számára szervezett Slovan minitornán szerepelt, ahol jó játékkal a Fradi ellen 2-2-es döntetlent ért el, a Slovan Bratislava ellen 5-3-as, a Trencsén ellen pedig 3-1-es vereséget szenvedett. „Kellemes meglepetés volt, hogy a srácok az idősebbek ellen is bátran, kezdeményezően futballoztak, és hogy a Slovan és a Trencsén ellen is a tudtunk vezetni. Előbbi meccsen 3-0-ról, utóbbin 1-0-ról fordított az ellenfél.” – mondta el Horváth Zoltán az U11-es csapat edzője.

A hétvégén az U10-es és U9-es korosztályokban folytatódott emléktorna-sorozatunk. A Wollek Tibor emléktornán a Vidi két U10-es csapata mellett még a Gyirmót, a Paks, a Haladás, a Vasas, az Újpest és a Sopron vett részt. Csapataink a 2. és 5. helyet szerezték meg, illetve Ambach Arnold versenyben volt a gólkirályi címért, de a szétlövésből végül nem ő került ki győztesen.

Szalmásy Tamás, a Videoton FC egykori játékosa, ügyvezető elnöke, illetve az utánpótlásért felelős vezetője tiszteletére elnevezett U9-es tornán a Vidi most is két csapattal indult. A mezőny ezúttal nemzetközi volt, az Újpest, a Paks, a Dunakanyar, a Pécs és a Kaposvár mellett a szlovák FC Malacky is nevezett. Egyik U9-es csapatunk veretlenül végzett az első helyen, míg a másik gárdánk 8. lett. A gólkirályi címet ifj. Csucsánszky Zoltán, a legjobb kapus díját pedig Fodor Papp Tamás kapta.

Pakson vett részt felkészülési tornán U15-ös lány csapatunk, ahol 2 győzelmet, 1 döntetlent és 1 vereséget követően a 3. helyen végzett.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek