UTÁNPÓTLÁS

Nemzetközi tornán tarolt U15-ös csapatunk

A Memorial Gallini Kupát veretlenül nyerték meg a Vidi 15 évesei.

Hétvégén a Memorial Gallini Kupára utazott U15-ös csapatunk, és a kiemelkedően erős, 12 fős mezőnyben veretlenül győzött. A csoportkörből első helyen léptek tovább a vidisek, majd a negyeddöntőben az OFK Belgrádot 6-0-ra, az elődöntőben pedig az addig veretlen Syrianska FC-t 3-0-ra verték meg. A döntőben az Udineset kaptuk ellenfélnek, és remek játékkal végül 1-0-ra itt is nyertünk, így a Videoton FC U15-ös csapata lett a torna győztese, és szerzett arra jogot, hogy a jövő évi milánói döntőn részt vegyen.

"Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen nyolc ország legjobbjait győzték le. Külön öröm, hogy Olaszország egyik legerősebb utánpótlás-nevelő központjának csapatán, az Udinesen kerekedtünk felül a döntőben. Bár az összecsapás nehezen indult, kellett tíz perc míg a srácok felvették a ritmust, utána mérkőzés kerekedett, ami a rendes játékidőben 0-0-s eredménnyel zárult. Arra is nagyon büszke vagyok, hogy a hosszabbításban a jobb erőnlétünk volt a döntő, és a gól mellett három gólhelyzet kidolgozására is volt még energiájuk a srácoknak. Nagy siker és dicsőség ez az eredmény nekünk, és külön öröm, hogy jövőre a döntőben kiemelten erős ellenfelekkel mérhetjük majd össze a tudásunkat" - emelte ki Vajda Gusztáv, az U15-ös csapat vezetőedzője.  

U12-es csapatunk Ausztriában a Pannonia Kupán vett részt, és a 16 csapatos nemzetközi mezőnyben a 3. helyen végzett. U11-eseink Horvátországba utaztak a hétvégén, ahol a Milenko Jerkovic Emléktornán elindult 16 csapat közül a 4. helyen zártak.

U9-eseink három csapattal is pályára léptek szombaton. A Szabó Lajos Emléktornán a 22 csapatból a harmadikak lettünk, míg Vácdukán a VIII. Topfootball Duka Kupa 15-ös mezőnyét az egyik csapatunk megnyerte, a másik pedig a 4. helyen végzett. Ifj. Csucsánszky Zoltán lett a torna gólkirálya.

„Ezen a szombati napon a teljes keretünket megmozgattuk, a cél az volt, hogy a szezon utolsó hétvégéjén minden gyermek focizzon és érezze jól magát. Hogy három csapattal is pályára léphessünk, két U8-as játékossal egészült ki a keretünk, akik mindketten remekül helytálltak az idősebbek között is. Nagyon szép zárása volt ez az amúgy is termékeny, aranyérmekben gazdag évnek. Gratulálok a fiúknak, büszkék vagyunk rájuk” – mondta Csrepka Tamás, az U9-es csapat vezetőedzője.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek