UTÁNPÓTLÁS

Kupa-, és tornagyőzelmekkel zárták az évet utánpótlás csapataink

A Vidi minden utánpótlás korosztálya remekül teljesített a hétvégén.

Az U12-esek szombaton és vasárnap is pályára léptek, így mindkét megmérettetésre teljesen más összetételű csapat utazhatott el. Szombaton Gödöllőn, a Sátor Kupán vettek részt, és az induló 18 csapatból az első helyet szerezték meg, a torna a legjobb játékosa a vidis Kuczi Zsombor lett.
Vasárnap a Gyarmati György Emléktornán nemzetközi mezőnyben is helyt álltak a játékosok, a résztvevő 10 csapatból a 2. helyen végeztek a Vidi U12-esei. „Nagyon jó teljesítményt nyújtottak a srácok mindkét napon. Külön öröm, hogy olyan játékot láttam tőlük, amire építeni lehet a jövőben. A vasárnapi nap nagyon hosszú volt, a végére érezhetően elfáradtak a játékosok. A helyzetkidolgozással meg voltam elégedve, de a helyzetkihasználás nem volt tökéletes.” – összegezte a látottakat Bárdosi Balázs az U12-esek edzője.

Az U11-esek az Újbuda Tornán vettek részt a hétvégén, és a nemzetközi mezőnyben is remekül teljesítettek. Mind az 5 mérkőzésüket, így a tornát is megnyerték, és a 14 rúgott gól mellett mindössze 2-t kaptak. A legjobb kapus és a legjobb játékos is a Vidiből került ki, előbbi Horváth Kevin lett, utóbbi pedig Kovács Martin. „Amit gyakoroltak, és amit tudnak a srácok, azt maximálisan kihozták magukból. Én annak örülök a legjobban, hogy már most látszik, hogy jó képességű játékosok, igazi egyéniségek vannak a csapatban.” – emelte ki Horváth Zoltán az U11-esek edzője.

A Videoton FC U10-es csapat Budaörsre, a Liver Tornára utazott vasárnap, ahol az induló 8 csapatból a másodikak lettek, csoportelsőként léptek tovább, majd a döntőben 2-1-re kikaptak, így a 2. helyen végeztek.

Szombaton a Csepel Tornára azok az U9-es játékosok utazhattak el, akik korábban a Bozsik tornák kapcsán ritkán jutottak szóhoz. A csapat a 7. helyet szerezte meg.
Vasárnap a Liver Torna várt az U9-esekre. A csapat kapott gól nélkül hozta le a tornát, a döntőben pedig a Pécset vertük 5-0-ra, és így a 8 indulóból végül az első helyen zártunk. A torna gólkirályát is mi adtuk, Nagy Dániel személyében. „Nagyon jól játszottak srácok, védekezésük kiemelkedően jó volt, és a támadásokban is bátrak voltak.” – mondta el Vadász Imre a csapatot kísérő edző.

Az U15-ös lányok is Gödöllőn, a Sátor Kupán játszottak vasárnap. A csoportmérkőzéseken veretlenül léptek tovább, majd az elődöntőben 11-es párbajban maradtak alul, és végül a 4. helyet szerezték meg.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek