UTÁNPÓTLÁS

Döntőbe jutott U11-es csapatunk Grazban

A Sturm Graz által szervezett tornán U9-es csapatunk is remekül teljesített.

Versenyző korosztályaink mindegyike a bajnokság célegyenesébe fordult, és a héten egyaránt már a szezon utolsó mérkőzésére készülnek. Hétvégén U19-es csapatunk a bajnokság utolsó előtti fordulójában a Grosics Akadémia csapatánál vendégeskedett. A gólgazdag mérkőzésen 4-1-es hátrányból egyenlített ki, ám a 77. percben a hazaiak végleg eldöntötték a három pont sorsát, és 5-4-es győzelmet arattak. Góljaink közül kettőt Szekeres Marcell, egyet-egyet Babinyecz Balázs és Lencsés Balázs szerzett.

Az U17-esek az elmúlt héten két mérkőzést is játszottak. Hét közben a Diósgyőr ellen 6-2-es vereséget szenvedtek, ahol mindkét gólunkat Vörös Bence lőtte. Szombaton pedig a Grosics Akadémia ellen nagy arányban, 4-1-re nyertek. Papp Ádám két gólt szerzett, Koltai Tibor és Vizner Erik pedig egyet-egyet. „Bár nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, mégis szinte végig fölényben játszottunk. Ha a végén egy kicsit jobban koncentrálunk, akkor akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, de természetesen így sem vagyok elégedetlen, hiszen nem csak nyertünk, de nagyon jó arányban használtuk ki a helyzeteinket, és végig magabiztosan futballoztunk.” – összegezte a látottakat Bozai Attila, az U17-es csapat vezetőedzője.

U16-osainkra ugyancsak két meccs várt múlt héten. Először a Diósgyőrtől 3-1-re kikaptak, majd a Grosics Akadémiával játszottak 1-1-es döntetlent. Mindkét mérkőzés gólját Lengyel Máté Barnabás lőtte.

U15-es és U14-es csapatunk a Honvéd otthonába utazott szombaton. 15 éveseink 0-0-s döntetlent játszottak, 14 éveseink pedig 4-3-ra kikaptak. Találatainkat Pellei Gábor Bendegúz, Hajdinger Raul Zoltán és Urbán Krisztián szerezte.

Az U17-es lányok a Honvéd-MFA ellen itthon 4-2-es győzelmet arattak. Szabó Bernadett kettő, Trampler Kinga és Wang Viktória egy-egy gólt lőtt.

Nem versenyző korosztályaink közül többen ezúttal is nemzetközi tornákra utaztak. Az U11-esek és az U9-esek az SK Sturm Graz által szervezett Mini Masters Tornán vettek részt. U11-eseink mindkét csoportkörüket veretlenül zárták, az elsőt 8-1-es, a másodikat 5-0-s gólaránnyal, és a négyes döntőbe jutottak, majd végül a 16 indulóból a 4. helyen zártak. „Nagyon büszke vagyok a srácokra, hiszen kiemelkedően teljesítettek Grazban úgy, hogy előző nap Bozsik Tornán voltunk, aznap pedig kora hajnalban indultunk, hogy 9 órakor már mérkőzést játszhassunk. Végig nagyon meggyőzően, szervezetten futballoztunk, és mindkét csoportunkat veretlenül zártuk. A döntőben már érezhető volt a játékosok fáradtsága, és bár a mezőnyben ekkor is jól teljesítettek, a befejezéseknél már sok volt a pontatlanság. Összességében nagyon elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, hogy egy ennyire erős mezőnyben is magabiztosan helytálltak.” – mondta el Horváth Zoltán, az U11-es csapat vezetőedzője.

U9-eseink is remekül teljesítettek életük első 6+1-es játékrendszerben zajló tornáján Grazban, és végül 4 győzelemmel, 3 döntetlennel, mindössze 2 kapott góllal a 6. helyet szerezték meg a 20 fős mezőnyben.

Az U10-esek az ausztriai Pittental Kupán a 24 indulóból a 10. helyen zártak. U8-asaink a siófoki mini tornát veretlenül nyerték meg, míg U7-es csapatunk Kecskeméten a Hírös-ÉP Tornán a 10 indulóból a 7. helyen végezett.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek