UTÁNPÓTLÁS

Minden utánpótlás csapatunk pályára lépett a hétvégén

Versenyző és nem versenyző korosztályaink is készülnek a hamarosan induló tavaszi szezonra. 

A mögöttünk álló héten a Vidi minden korosztálya pályára lépett, a 19, 17, 15 és 14 évesek egyaránt a Paks korosztályos csapataival mérkőztek meg. U19-es csapatunk 4-3-ra kapott ki, az U17-esek 2-2-es döntetlent értek el, míg az U15-ösök 4-3-ra győztek. „A meghatározó játékosok hiánya rányomta bélyegét a mérkőzésre, a jó erőkből álló Paks ezt ki is használta, és a huszadik percre kétgólos előnyre tett szert. A középpályás játékunk javulásával ezután átvettük a játék irányítását, és a félidő végére akár a vezetést is megszerezhettük volna. A második játékrészben, amíg a cserék felvették a játék ritmusát, az ellenfelünk megint megszerezte a vezetést, de ezután sikerült "lehajrázni" őket, és megfordítani a mérkőzést. Összességében, ezen a mérkőzésen bár a játékunk nem a megszokott színvonalú volt, a jó egyéni teljesítményekkel ellenfelünk fölé kerekedtünk.” - emelte ki Vajda Gusztáv az U15-ösök edzője.

Az U14-esek ugyancsak győzni tudtak, és 4-0-ra verték meg a Paks korosztályos csapatát. „A meccs eleji dekoncentráltság ellenére már a kezdő sípszótól mi uraltuk a mérkőzést, bár az első negyed órában játékunkat sok pontatlan átadás jellemezte. Eredményesen és meggyőzően, végig gólra törően, élvezettel játszottunk. Támadásainkat hátulról felépítve vezettük, góljaink kidolgozott akciók végén születtek, a befejezésekhez 3-4 játékosunk mindig felért. Biztató az is, hogy eddig minden felkészülési mérkőzésen eredményesek voltunk, és hogy sokat javult a támadó harmadban történő labdabirtoklásunk és az abból ellenfélre történő nyomásgyakorlás. Örülök, hogy ilyen magabiztosan nyertük a mérkőzést, nagyon elégedett vagyok a srácokkal.” – összegezte a látottakat Sebestyén Ferenc a csapat edzője.

U16-os csapatunknak a Csákvár 17 évesei ellen 8-2-re győzött. Az U13-asok Dunaújvárosba, a DPASE Kupára utaztak, és a résztvevő 6 csapatból a 2. helyet szerezték meg.
A Vidi U12-es csapata kétszer is pályára lépett a hétvégén. Szombaton ugyancsak a DPASE Kupán vettek részt, és jó játékkal a 3. helyet szerezték meg. Vasárnap Bükkön, Minitornán szerepeltek, ami a fiatalok első igazi, nagypályás megmérettetése volt, ennek ellenére remekül helytálltak, a Haladást 4-2-re, a Győrt 3-0-ra verték meg."Szombaton Dunaújvárosban ezúttal a teremtornákon eddig kevesebbet játszó gyermekek kaptak lehetőséget, és nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Bár a Vidi U13-as csapata ellen már megmérkőztek a srácok, éles helyzetben a bükki kupa volt az első nagypályás mérkőzésük. Mindkét meccsen magabiztosan, és ami nagy öröm számomra, meggyőző fölénnyel játszottunk.” – értékelte Bárdosi Balázs a mérkőzéseket.

Az U11-esek a büki Kulcsár Ferenc teremtornára utaztak, ahol rangos és erős nemzetközi mezőnyben az 5. helyet szerezték meg.
U10-es csapatunk a gödöllői Sátor Kupán vett részt. „Egy mérkőzéstől eltekintve jó, helyenként kimondottan látványos játékot produkáltunk. Pontos labdakihozatalok, szép támadásépítések és hatékony befejezések jellemezték a játékunkat. Sajnos az utolsó mérkőzésen az egy évvel idősebb jó kiállású ellenféltől indokolatlanul megijedtünk. Király Dominik lett a forduló játékosa, de mellette kiemelném még Kecskés Mátét és Lakatos Rikit is.” – mondta el Palánki Csaba a csapat edzője.

Az U9-esek a Nyírbátor Teremtornán indultak, és kimondottan erős mezőnyben az első helyet szerezték meg. A lejátszott 8 mérkőzésből mindössze egyet veszítettek el. „Végig kiegyensúlyozottan, jó teljesítménnyel, helyenként sziporkázó játékkal győztünk. Nagy gratuláció a fiúknak, mert ez komoly megmérettetés volt, és nagy fegyvertény.” – emelte ki Csrepka Tamás az U9-esek edzője.

Az U8-asok ugyancsak Nyírbátorban léptek pályára, és az 5. helyen végeztek.
A Vidi 7 és 6 éves korosztálya Gödöllőn mérkőzött. Az U7-esek a Sátor Kupa 17 induló csapata közül végül a 3. helyen zárt, és mezőny legjobbjának Kondás Balassa Andrást választották. „Erős mezőnyben nagyon szépen helyt álltak a fiúk. Már láthatóan bátrabban vállalják fel a párharcokat, fejlődtek a támadásokban is, úgyhogy nagyon elégedett vagyok.” – összegzett Oláh Attila a csapat edzője.

U6-os csapatunk a gödöllői tornát az 5. helyen zárta két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel. „Ez volt a csapat első komolyabb tornája, mindenki a tudásának megfelelően és nagy kedvvel, az utasításokat rendre betartva játszott.” – mondta el Fekete Csaba az U6-os csapat edzője.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: Kondás Andrea

További hírek