Dvéri Zsolt: "Motivált és sikerre éhes vagyok"

Második csapatunk vezetőedzőjét arra kértük, hogy értékelje a téli felkészülést, valamint árulja el, mit vár a tavaszi szezontól.

- A felkészülési időszak utolsó napjaiban komoly változás történt a Vidi II szakmai stábjában, hiszen Disztl László Siófokra "igazolt", a klub vezetése pedig téged kért fel vezetőedzőnek. Készen állsz a feladatra?

Váratlanul és nagyon gyorsan történt minden, ugyanakkor nagy örömmel vállaltam el a felkérést. Másfél évig dolgoztam Disztl Lászlóval, előtte pedig Bíró Imre segítője voltam a Vidi II-nél, szóval nem csak a csapatot, de az NB III-as mezőnyt is nagyon jól ismerem. Motivált és sikerre éhes vagyok, és ez igaz a segítőimre is, Milinte Árpád kapusedzőre és Poór András erőnléti edzőre is. Rajtuk kívül az első csapat szakmai stábjától is kapunk segítséget Pető Tamás személyében, szóval minden adott ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk tavasszal.

- Hogyan értékeled a téli felkészülési időszakot?

Amit elterveztünk év elején, azt maradéktalanul megvalósítottuk. Igaz, hogy foghíjas volt a létszám, hiszen januárban és februárban többen is ágynak estek betegség miatt, több játékosunk pedig együtt edzőtáborozott Dubajban illetve Spanyolországban az NB I-es kerettel - ez utóbbi természetesen nagy öröm volt számunkra is. Erős csapatok ellen tudtunk edzőmeccseket játszani, és idén először több nemzetközi felkészülési mérkőzés is szerepelt a programunkban, ezek szintén nagyon hasznos erőfelmérők voltak. Örülnék neki, ha az edzőmeccsen látott formánkat át tudnánk menteni a bajnokságra is, hiszen hosszú és kiélezett küzdelem vár ránk tavasszal.

- Milyen elvárásaid vannak a csapattal szemben, milyen célokat fogalmaztál meg?

A legfontosabb dolognak azt tartom, hogy játékban és labdatartásban fejlődjön a társaság. A keretünkben vannak olyan egyéni képességekkel rendelkező játékosok, akik az elképzeléseimet meg tudják valósítani. Konkrét helyezést nem tűztem ki célul, természetesen a biztos bennmaradás az elsődleges feladatunk. Szeretnénk minél több bajnoki mérkőzésen dominálni, és bízom benne, hogy az őszi mérkőzésekhez hasonlóan, tavasszal is segíteni fognak bennünket az első csapattól visszajátszó játékosok.

- A napokban Kovács Zoltán sportigazgató honlapunknak beszélt Kovács Sándor esetéről, aki teljesen váratlanul bejelentette, hogy a jövőben nem kíván profi futballista lenni. Te gyerekkora óta ismered Sanyit, külön is foglalkoztál vele pár éve, mit gondolsz erről az esetről?

Így van, Sanyit nagyon régóta ismerem, az utánpótlásban egyéni képzéseket tartottam neki. Azt kell, hogy mondjam, az elmúlt 10-15 év legtehetségesebb Vidi-nevelésű játékosának tartom, akire óriási karrier várna. Mind technikailag, mind pedig taktikailag olyan képességekkel van megáldva, amit tanulni nem lehet. Hatalmas csalódás számomra, hogy úgy döntött, nem folytatja. Biztos vagyok benne, hogy nem csak a Vidi, de az egész magyar labdarúgás egyik legnagyobb értéke lehetett volna. Titkon azért még bízom benne, hogy meggondolja magát.

- Vasárnap a III. Kerület otthonában kezdjük a tavaszi szezont. Ősszel hazai pályán 4-0-ra kikaptunk tőlük, mit vársz a "visszavágótól"?

Nagy hangsúlyt kell helyeznünk arra, hogy a védekezésünk minél stabilabb legyen. Ezen a héten minden nap kifejezetten a III. Kerület ellen készülünk, és amennyiben sikerül megvalósítani az elképzeléseinket, akkor lehet keresnivalónk ellenük. A fővárosi együttes keretében több rutinos játékos szerepel, hogy mást ne mondjak, ott játszik Kenesei Krisztián is, aki ősszel ellenünk is betalált. Masszív brigádról beszélünk tehát, ez a mérkőzés azonban nagyszerű alkalom arra, hogy kiderüljön, mennyit is sikerült fejlődnünk tavaly nyár óta. A találkozó végeredményére nagy befolyással lehet az is, hogy melyik együttes tud majd jobban alkalmazkodni a füves pályához, hiszen idén eddig csak műfüvön edzettünk és játszottunk, de gondolom ezzel ellenfelünk is így van. Bízom benne, hogy eredményesen kezdjük a tavaszi szezont!

     
 

A Videoton FC II tavaszi kerete:
Kapusok: Gyánó József, Borsos Vilmos

Mezőnyjátékosok: Kónya Krisztián, Lencsés Balázs, Varga Bence, Baksa Dénes, Schiller Patrik, Lénárt András, Pápai Kristóf, Csongrádi Márk, Réti Patrik, Andróczi Krisztofer, Ante Solomun, Kondor Kristóf, Véninger Bertalan, Elvir Hadzic, Lassú Zsombor
(Dőlt betűvel a téli igazolások)
 

 
     

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek