TUDÓSÍTÁS

Hihetetlen meccsen játszott 2-2-es döntetlent a Vidi II

Már 2-0-ra vezettünk idegenben, amikor Horváth Tamás 2 perc alatt két hazai 11-est is kivédett, azonban nem sokkal később egyenlített az Andráshida, amely 9 emberrel fejezte be a találkozót.

Ősszel a két csapat székesfehérvári mérkőzését a Vidi II - 80 percig emberhátrányban futballozva - magabiztosan, 4-0-ra nyerte meg. Érdekesség, hogy azt a találkozót is Derdák Marcell vezette, akárcsak a vasárnap esti összecsapást.

Barczi Dávidot akkor a játékvezető egy ellene elkövetett szabálytalanság utáni reklamálásért azonnal kiállította. A történelem majdnem megismételte önmagát, hiszen a találkozó 6. percében a hazaiak játékosa, Simonfalvi hátulról nagyon csúnyán felrúgta Barczit, aki ezúttal is hevesen reklamált, ezúttal azonban sárga lapos figyelmeztetésben részesült támadónk - Simonfalvival együtt. Bő 10 perc elteltével Bódi adott nagyszerű labdát Barczinak, aki egyedül vezethette a játékszert a kapusra, a ziccer azonban kimaradt.

A folytatásban is a mieink domináltak, és a játékrész vége előtt nem sokkal Kondor talált a hazai kapuba Schiller remek beadását követően (0-1).

A második félidőt is csapatunk kezdte jobban, Schiller az 59. percben egy életerős lövéssel kínálta meg Horváth Mártont, a hazaiak kapusa csak kiütni tudta a labdát, a kipattanóra Schiller robbant be, és közelről nem hibázott (0-2). A 63. percben Réti távoli bombáját védte látványosan a hazaiak kapusa. Ekkor úgy tűnt, hogy közel két hónap után ismét győztesen hagyja majd el a pályát a Vidi II, és ezzel elkerül a veszélyes zónából. Az utolsó félóra azonban ritkán látható fordulatokat hozott, melyből nem mi jöttünk ki jobban.

A 68. percben Réti buktatta ellenfelét a 16-oson belül, a büntetőt Simonfalvi a jobb sarokra lőtte, de Horváth Tamás bravúrral védett. A labda kapusunkról kipattant, védőink azonban nem tudtak felszabadítani, a hazaiak a 16-osunkon belül passzolgattak, amikor Réti hátulról fellökte az egyik andráshidai támadót - a játékvezető habozás nélkül ismét a 11-es pontra mutatott, vagyis alig másfél perc elteltével újabb büntetőt végezhetett el a hazai együttes. A labda mögé ezúttal Horváth Dániel állt, és ő laposan a bal alsó sarkot célozta meg, kapusunk azonban ezúttal is megérezte az irányt, és ismét kivédte a büntetőt, ráadásul úgy, hogy ki sem pattant róla a labda. Az ellentámadás végén Barczi került nagy helyzetbe, két méterről, éles szögből azonban a kapufát találta telibe.

A 75. percben egy szélről elvégzett szabadrúgást csúsztatott az ötös sarkáról Balla Ádám védhetetlenül a kapunk jobb felső sarkába (1-2). A középkezdés után egyből labdát szerzett az Andráshida, és egy gyors támadás végén Horváth Dániel egyenlített (2-2). Sőt, a 79. percben akár a vezetést is megszerezhette volna a hazai csapat, Marsai lövését azonban bravúrral, lábbal védte Horváth.

Az újabb fordulatra mindössze egy percet kellett várni, ekkor egy teljesen felesleges szabálytalanságot követően Kovács László megkapta a második sárga lapját, majd a 86. percben Bíró András kapott azonnali piros lapot feltehetően szövegelésért.

A Vidi II azonban kettős emberelőnyben sem tudott újabb helyzetet kidolgozni, így maradt a 2-2. Az egy-egy ponttal igazából egyik együttes sem lehet elégedett, hiszen a Vidi II így mindössze 4 pontra van a kiesést jelentő 13. helytől, míg az Andráshida 6 pontra. Dvéri Zsolt együttese ráadásul a jövő héten szabadnapos lesz, így a riválisok tovább csökkenthetik a különbséget.

Dvéri Zsolt: "Ez a mai döntetlen mindenképp vereséggel ér fel. Pályafutásom alatt már rengeteg mérkőzésen szerepeltem játékosként és edzőként is, de ilyen találkozóval még nem találkoztam. Vezetünk két góllal, majd a kapusunk két perc alatt két büntetőt is kivéd bravúrral, és még ez sem volt elég ahhoz, hogy a játékosok úgy felpörögjenek, hogy végleg eldöntsük a magunk javára a találkozót, sőt a hazaiak lelkesedtek be annyira, hogy egy perc alatt kiegyenlítettek, és a végén még nekünk kellett örülni a döntetlennek. Nem találom a szavakat, nem igazán tudok mit mondani."

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek