Vidi II: négygólos vereség a listavezető ETO otthonában

Második csapatunk 1000 néző előtt játszott NB III-as bajnokit Győrben. A házigazdák három tizenegyest is lőhettek, végül 4-0-ra nyertek.

A Vidi II vasárnap este villanyfényes mérkőzésen lépett pályára az ETO FC Győr otthonában. A zöld-fehérek a legutóbbi 10 bajnokijukat mind megnyerték, és minden esélyük megvan arra, hogy a következő szezonban már az NB II-ben szerepeljenek. A két csapat vasárnapi bajnokijára közel 1000 néző volt kíváncsi, Székesfehérvárról legalább félszázan kísérték el a kis Vidit.

Ezúttal hárman játszottak vissza a Vidi NB I-es keretéből. A kapuban Zöldesi Illés foglalt helyet, rajta kívül Fejes András, valamint Bévárdi Zsombor lépett pályára. Korán, már a 6. percben vezetéshez jutottak a hazaiak, Csongrádi rántotta le ellenfelét a 16-oson belül, a megítélt 11-est a Vidi egykori támadója, Magasföldi József higgadtan értékesítette (1-0). Dodi nagyon sportszerűen nem ünnepelte látványosan a gólját.

A folytatásban is a hazaiak domináltak, a 13. percben Zöldesi nagy bravúrral védte Zamostny közeli fejesét. Félóra játék után aztán tovább növelte előnyét az ETO, egy bedobást követően ismét Zamostny került gólhelyzetbe, és ezúttal már nem hibázott (2-0). A 44. percben Pongrácz durva szabálytalanságát azonnali piros lappal honorálta Horváth sporttárs.

A második játékrészben már sokkal kiegyenlítettebb volt a játék, az 58. percben Kondor egy az egyben vezethette a hazai kapura a labdát, azonban nem sikerült Kunsági eszén túljárnia. Fiatal támadónkat néhány perccel később le kellett cserélni, mert egy kemény belépő után megsérült, és nem tudta folytatni a játékot.

A 86. percben Lénárt mellett került a földre a Vidi 16-osán belül az egyik győri támadó - és bár úgy tűnt kívülről, hogy a hazai játékos feldobta magát, a játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott, Rácz pedig nem hibázott (3-0). A ráadás utolsó percében újabb 11-est ítélt meg a játékvezető az ETO javára, ezt a büntetőt Szabó Lukas értékesítette, beállítva ezzel a 4-0-ás végeredményt.

Második csapatunk becsülettel helytállt a sokkal jobb játékerőt képviselő ETO otthonában, igaz a gólkülönbség nem tükrözi reálisan a mérkőzés összképét. Ahhoz azonban nem férhet kétség, hogy a hazaiak megérdemelten nyerték meg a találkozót, és fél lábbal már ott vannak az NB II-ben.

A Vidi II legközelebb vasárnap délelőtt a Sárvár csapatát látja vendégül a Sóstói Stadionban.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu, eto.hu

További hírek