Egygólos vereség a III. Kerület otthonában

A 40 esztendős Kenesei Krisztián góljával nyert a fővárosi csapat. A 92. percben egy jogosnak tűnő 11-es helyett Barczi Dávidot második sárgával kiállította a játékvezető.

Vasárnap délután a III. Kerület szépen felújított stadionjában kezdte el második csapatunk a tavaszi szezont. Ősszel nagyon simán nyertek 4-0-ra Keneseiék Sóstón, és ezúttal is ők voltak a mérkőzés esélyesei.

Négy NB I-es játékos szerepelt a Vidi II-ben: Zöldesi Illés, Bévárdi Zsombor, Barczi Dávid és a szülinapos Pölöskei Zsolt. A találkozót a helyszínen tekintette meg többek közt Henning Berg vezetőedző, Brockhauser István kapusedző, Hadnagy Zsolt vezető-scout és a szombaton az Újpest kapujába egy-egy alkalommal betaláló Anel Hadzic és Asmir Suljic is. Dvéri Zsolt igazolt távollétében ezúttal Milinte Árpád foglalt helyet a kispadon, mint vezetőedző, de munkáját Pető Tamás is segítette.

 

A tegnapi gólszerzőink is ellátogattak a mai TVE lll.ker. - Vidi ll meccsre. #videotonfc #vidi #football #foci #videoton #soccer

Videoton FC Official (@vidinstagram) által megosztott bejegyzés,

A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, Zöldesinek rövid időn belül két távoli lövést is védenie kellett. A 28. percben aztán megszerezte a vezetést a III. Kerület, a néhány héttel ezelőtt a 40. születésnapját ünneplő Kenesei Krisztián lőtt egy pattogós labdát 15 méterről a jobb alsóba (1-0). A folytatásban is a hazaiak domináltak, az első félidőben nem akadt dolga a Vidi korábbi kapusának, Czirjék Zoltánnak.

Fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék a mezőnyben, de az öt védővel felálló III. Kerület védelmét nem sikerült feltörnünk. Az 55. percben debütált a Vidi II-ben tétmérkőzésen Anel Hadzic 18 esztendős öccse, Elvir Hadzic. Az utolsó percig újabb említésre méltó esemény nem történt, azonban a kétperces hosszabbítás legvégén felpörögtek az események. Baksa Dénessel szemben követtek el egy brutális belépőt a hazai kaputól 25 méterre, a játékvezető azonban előnyszabályt alkalmazott - helyesen - hiszen a labda Barczi elé került, aki a 16-oson belül csinált egy cselt, védője buktatta őt, a jogosnak tűnő 11-es helyett azonban a spori - mindenki legnagyobb meglepetésére - kifelé ítélt szabadrúgást, Barczinak pedig sárga lapot adott műesésért. És mivel az első félidőben támadónk már kapott egy sárgát, így villant a piros lap is, a találkozót pedig lefújta Kovács Imre.

Összességében kiegyenlített játékot láthattunk, kevés helyzettel. A 3 pont sorsáról végül a hazaiak rutinja, és egy meg nem adott büntető döntött. Jövő héten vasárnap délelőtt a Csorna együttesét látjuk vendégül Sóstón.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek