Pont nélkül zárt a Vidi II Ajkán

A vendéglátók Major Norbert 23. percben szerzett góljával győztek.

Az NB III. Nyugati csoportjának 24. fordulójában az FC Ajka otthonában lépett pályára második csapatunk. A két gárda őszi mérkőzése nekünk sikerült jobban, akkor 6-3-ra győztünk Sóstón. Ezúttal azonban a fiatalok kaptak szerepet, az első csapat keretéből csak Pölöskei Zsolt és Barczi Dávid léptek pályára a kezdőben.

A mérkőzés elején a hazaiak domináltak, a 20. percben Major óriási helyzetét védte Gyánó bravúrral, és a kipattanóra érkező Skriba lövését is sikerült hárítania. Három perccel később már tehetetlen volt kapusunk: Hanzl verekedte be magát a 16-oson belülre, majd a hosszún érkező Majorhoz emelt, aki a hálóba bólintott (1-0). Csapatunk az első játékrészben két nagyobb helyzetet jegyzett, először Baksa Dénes lövését ütötte ki az Ajka hálóőre, majd Pápai Kristóf lövése kerülte el centikkel a kaput.

A második játékrész elején néhány távoli próbálkozáson kívül inkább mezőnyjáték folyt, a meccs hajrájában pedig újra a hazaiak kerültek fölénybe, de Gyánó jól védett. A 89. percben Csemer szabadrúgását ütötte ki a bal alsóból kapusunk, majd egy perccel később ugyancsak Csemer bombáját hárította nagy bravúrral. Az eredmény nem változott, 1-0-ra győzött az FC Ajka.

„A mai napon főként a fiatalok jutottak szerephez, akik nagyot küzdöttek, sokat dolgoztak és mindent megtettek azért, hogy győzzenek. Ez most nem sikerült, de úgy érzem, hogy igazságos végeredmény született, ami tükrözte a két csapat közötti pillanatnyi erőkülönbséget. Ki kell emelnem Gyánó Józsefet, aki bravúros napot fogott ki, gyönyörű védéseket mutatott be, és nagy szerepe volt a mai mérkőzésen” – összegzett a találkozót követően Dvéri Zsolt, a Vidi II vezetőedzője.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek