Az első 20 percben veszítettük el a meccset

A második félidőben hiába dolgoztunk ki több nagy helyzetet is, gólt nem sikerült szereznünk.

Ahogy azt Paulo Sousa a mérkőzés előtti nyilatkozatában is elmondta, ezen a mérkőzésen azoknak a játékosoknak adta meg a lehetőséget, akik a korábbi edzőmeccseken kevesebbet játszottak. Az ukránok viszont gyakorlatilag a legerősebb összeállításukban léptek pályára.

A 12. percben megszerezte a vezetést büntetőből a Tavriya, miután Vaskó és Afolabi is a földre zuhantak a 16-oson belül, a játékvezető úgy látta, védőnk szabálytalankodott. A megítélt 11-est Feshchuk nagyon magabiztosan lőtte a bal felső sarokba. Néhány perccel később az ukránok sztárja, Nazarenko tört be a bal szélről, majd 15 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. Ezt követően kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán, melyet több apróbb szabálytalanság is tarkított. A 26. percben Mitrovics nagyszerű helyzetfelismerésének köszönhetően közel jártunk a szépítéshez, középpályásunk a 16-osról próbálta átemelni a kint álló ukrán kapus fölött a labdát, azonban ha csak kicsivel is, de az ívelés elkerülte a kaput. A 38. percben Gyurcsó szabadrúgását követően Vaskó fejelt 6 méterről kapura, Kahriman azonban védte a fejest. Ahogy tette azt a 45. percben Tujvel is, miután az egyik ukrán játékos távolról kínálta meg egy erős lökettel.

A második félidő első percében Vasziljevics került helyzetbe, középpályásunk nagyszerű lövést eresztett meg, azonban az ukránok kapusa nagy bravúrral védte Vaszke kísérletét. Az 53. percben Gyurcsó passzolt Polonkainak, aki egyből kapura is küldte a labdát, csupán centikkel suhant az el a jobb kapufa mellett. Három perccel később még ennél is közelebb jártunk a gólszerzéshez, Gyurcsó szögletére Apostolopoulos robbant be, és 6 méterről, óriási erővel a felső lécre fejelt. A második félidőben csupán egy alkalommal lőttek kapura az ukránok, a 60. percben Nazarenko lőtt szabadrúgásból nem sokkal Tujvel kapuja fölé. A 70. percben Paulo Sousa sorcserét hajtott végre, mezőnyfölényünk pedig egyre egyértelműbbé vált. A 80. percben Brachi tekerte a labdát az ukránok kapuja elé, ahol érkezett Perics, és gólba tartó lövése egy védőről szögletre pattant. A 87. percben Kahriman húzta az időt, a játékvezető pedig közvetett szabadrúgást ítélt csapatunk javára. Caneira gurította le 12 méterre a kaputól a labdát Nikonak, csatárunk azonban kapu fölé lőtte azt. Ez volt a mérkőzés utolsó momentuma. Összességében elmondható, hogy ezt a mérkőzést az első 20 percben veszítettük el. A második félidőben egyértelműen mi uraltuk a meccset, több helyzetünk is volt, gólt azonban nem sikerült szereznünk.

Utolsó törökországi mérkőzésünket szombaton játsszuk, magyar idő szerint délelőtt 10-kor, az FC Kuban Krasnodar ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek