"Színes" mérkőzésen nyertünk Zalaegerszegen

Csapatunk magabiztosan gyűjtötte be a 3 bajnoki pontot, egy paprikás hangulatú mérkőzésen.

ZTE - Videoton FC 0-2 (0-1)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna 1456 néző
Játékvezető: Oláh Gábor Asszisztensek: Farkas Balázs, Butkai Zsolt
ZTE: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Ganugrava, Pavicevic (Polareczki 60'), Panikvar, Brkic, Szalai, Balázs, Nicorec (Hernandez 80'), Hidvégi (Vlaszák 41')
Videoton FC: Tujvel - Szolnoki, Vinícius, Vaskó, Hector - Tóth, Sándor (Perics 60') - Gyurcsó, Kovács, Gosztonyi (Oliveira 82') - Nikolics (Evandro 77')
Gólszerző: Nikolics (42'), Gosztonyi (74')
Sárga lap: Vinícius (48'), Balázs (71'), Szolnoki (76'), Szalai (86')
Kiállítva: Jahic (40'), Bogunovic (40'), Vaskó (69')


Kellemes, tavaszi időben kezdődött csapatunk zalaegerszegi fellépése. Szinte hihetetlen, de a zalaiak az eddigi 24 forduló alkalmával egyszer sem tudtak győzni. Még a legelvakultabb hazai drukkerek sem hittek abban, hogy ez a rossz sorozat a Vidi ellen fog megszakadni. A hazai ultrák egy kiírással is kifejezték nemtetszésüket - "UNALMASAK VAGYTOK" hirdette a "B"közép elé kihelyezett transzparens.

A mérkőzés első negyedórája az ismerkedés jegyében telt el, helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A 17. percben Tóth Balázs ugratta ki remekül Nikolicsot, csatárunk mellel maga elé tette a labdát, majd 6 méterről kapura lőtt, Jahic azonban bravúrral védett. Alig telt el egy perc, és újabb Vidi-helyzetet láthattunk, ezúttal Kovács lőtt kapura, a labda azonban célt téveszt Az addig nem túl izgalmas mérkőzés a 38. percben nem várt fordulatot vett. Ganugrava kézzel ért a labdához, a játékvezető a jogos büntetőt befújta. Ekkor olyannyira elszabadultak az indulatok, hogy a pálya széléről több biztonsági embernek kellett befutnia a játéktérre, ugyanis több hazai játékos is elkezdte lökdösni Oláh Gábor játékvezetőt. Nem volt meglepő, hogy a percekig tartó incidens végén Oláh két játékosnak is felmutatta a piros lapot. Bogunovic és Jahic mehettek zuhanyozni, ez egyben azt is jelentette, hogy Vlaszák állt a hazai kapuba. Nikolics végezte el a megítélt büntetőt, Vlaszák ugyan érezte az irányt, de védeni nem tudta a 11-est. 0-1.
Ez volt csatárunk 15. gólja a bajnokságban, ezzel Coulibalyval holtversenyben vezeti a góllövőlistát.


A második félidőben, kettős emberelőnyben, érthető módon mi irányítottuk a játékot. A 60. percben pályára lépett Perics, aki szinte azonnal helyzetbe került, azonban 11 méterről leadott lövésébe Ganugrava jó ütemben vetődött közbe. Három perccel később ismét Perics került nagy helyzetbe, 5 méterről leadott fejese alig kerülte el a hazai kaput.
A 68. percben újabb kiállítás történt, ezúttal csapatunk létszáma fogyatkozott meg, ugyanis Vaskó utolsó emberként szabálytalankodott Brkiccsel (a hazai játékos egyébként kézzel vette át a szabálytalanság előtt a labdát, vagyis a helyes ítélet szabadrúgás lett volna kifelé).
A 72. percben Gyurcsó 25 méterről végzett el egy szabadrúgást, Vlaszák óriási bravúrral tornázta ki a léc alól a labdát.
A 74. percben újabb gólt szereztünk. Gyurcsó sokadik jó beadását ezúttal Perics fejelte közelről kapura, Vlaszák ezt még bravúrral védte, a kipattanó Gosztonyi elé került, játékosunk pedig a hazai kapuba lőtte a labdát. 0-2.
Az utolsó negyedórában mindkét csapat sokat cserélt, az utolsó percekben Vlaszák még bemutatott két nagy bravúrt, újabb gól azonban már nem született, így elmondhatjuk, hogy egy nagyon parázs hangulatú meccset nyertünk meg a ZTE otthonában.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek