A Büntetés Végrehajtás főreferense vezeti a ZTE elleni meccsünket

Oláh Gábor eddig három NB I-es meccset dirigált nekünk. Legutóbb hét gólt lőttünk, amikor ő volt a spori.

A Szigetszentmiklóson élő 36 éves Oláh Gábor 1999-ben tett játékvezetői vizsgát. 2005-ben lett az országos keret tagja, majd két évvel ezelőtt, 2010 tavaszán került be a legjobbak közé, az NB I-es keretbe. 2010. március 13-án, az MTK-Szombathelyi Haladás találkozón debütált az akkor még Soproni Ligának nevezett NB I-ben. A Vidivel, élvonalbeli bajnoki mérkőzésen eddig háromszor találkozott: Vidi-Szolnok 3-1, Szolnok-Vidi 1-1, Vidi-Siófok 7-0

A „civilben” a Büntetés Végrehajtás főreferenseként dolgozó játékvezető a focibiro.hu internetes oldalnak nyilatkozva, érdekes párhuzamot vont polgári foglalkozása, és a játékvezetés között:
Mindkét esetben nagyon nagy szerepe van a pedagógiának, az emberekkel való bánásmódnak, a szabályok betartása mellett a közös hang megtalálásának, ám amennyiben az nem megy, akkor természetesen az arányos fegyelmezési módszerek megválasztásának. Mindig arra törekedtem mind a játéktéren, mind pedig a munkám során, hogy utóbbit csak a szükséges esetekben, és lehetőleg arányosan adjak.

Szerző: Wéninger Ákos