Egy gól döntött a Szuperrangadón

Hiába játszottunk a mérkőzés nagy részében jobban ellenfelünknél, a győztes gólt a DVSC szerezte.

Videoton FC - DVSC 0-1 (0-0)
Sóstói Stadion: 8120 néző
Játékvezető: Iványi Zoltán Asszisztensek: Ring György, Albert István
Videoton FC: Bozsovics - Oliveira, Vinícius, Caneira, Szolnoki - Tóth, Mitrovics (Kovács 65') - Gyurcsó (Torghelle 65'), Sándor (Perics 85'), Walter Lee - Nikolics
DVSC: Novakovic - Nagy, Simac, Mészáros, Korhut, Yannick (Ramos 81'), Varga, Selim (Nikolic 90'), Szakály, Bódi (Rezes 61'), Coulibaly
Gólszerző: Coulibaly (64')
Sárga lap: Gyurcsó (3'), Oliveira (13'), Tóth (28'), Novakovic (31'), Nagy (47'), Korhut (56'), Coulibaly (58'), Torghelle (68'), Szakály (78')

Székesfehérvár egy tematikus hét megszervezésével kapcsolódik a rendezvénysorozathoz, melynek keretében tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekek, fiatalok speciális intézményei mutatkoznak be az esélyegyenlőség és az inklúzió jegyében. A program első elemeként a székesfehérvári Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai kísérték be a csapatokat. A 21 fehér lufi együttes elengedése jelképezte közös világunkat, amelyben legfőbb érték az ember, és nem fogyatékos egyaránt.

A találkozót tömött lelátók előtt játszotta a két csapat, szurkolóink pedig a Szuperrangadón vehették először kézbe klubunk hivatalos tavaszi kiadványát. Az első félidőben a nagy erejű szél minket támogatott, ennek megfelelően jobban kezdtük a mérkőzést, az első percekben két veszélyes szögletet is elvégeztünk. Először Nikolics fejese akadt el egy védőben, néhány perccel később Caneira

A második félidőt is mi kezdtük jobban, azonban mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani. Ráadásul Kondás Elemér taktikát változtatott, miután a második 45 percben a DVSC-t támogatta a szél. A vendégek feljebb tolták a védelmüket, és agresszívan letámadtak. Egy ilyen szituációt követően a 64. percben - kissé váratlanul - megszerezték a vezetést a piros-fehérek Coulibaly góljával. (0-1)

A találat láthatóan megfogta csapatunkat, kis időnek el kellett telnie, hogy talpra álljunk. Az utolsó negyedórát hiába nyomtuk meg, hiába alakítottunk ki több helyzetet is a DVSC kapuja előtt, újabb gól már nem született a mérkőzésen, így a DVSC elvitte mindhárom bajnoki pontot a Sóstói Stadionból.

Jövő héten újabb két mérkőzés vár csapatunkra. Szerdán 17 órakor a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését játsszuk az MTK otthonában, majd szombaton Pécsre látogatunk a bajnokságban, ahol szintén 17 órakor lépünk pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek