Kettős győzelemmel jutottunk a Ligakupa döntőjébe

Csapatunk végig nagy fölényben játszott, végül Vaskó 85. percben szerzett góljával nyertünk 1-0-ra.

Videoton FC - Lombard FC Pápa 1-0 (0-0)
Sóstói Stadion: 1000 néző
Játékvezető: Pintér Csaba Asszisztensek: Kelemen Attila, Berettyán Péter
Videoton FC: Tujvel (Pajovics 82') - Szolnoki, Apostolopoulos, Vaskó, Hector - Gosztonyi, U.Nikolics, Mitrovics (Margitics 46'), Evandro - Kovács (Nikolics 65') - Perics (Gyurcsó 46' (Jeff Silva 72'))
Lombard FC Pápa: Takács - Tóth, Szilágyi (Lovrencsics 52'), Dóczi, Rodenbücher, Szabó (Tóth 77'), Quintero, Présinger (Németh 81'), Csermelyi (Seye 72'), Enyingi, Inutile (Arsic 56')
Gólszerző: Vaskó (85')

Kellemes, napsütéses tavaszi délutánon kezdődött a mérkőzés, melyre nem csak a belépés volt ingyenes, hanem a sört is féláron csapolták a büfékben, talán emiatt is, és bizonyára a csapatunk remek tavaszi szereplése miatt is legalább 1000-en kilátogattak.

Uros Nikolics biztatóan játszott, az első nagy helyzet is az ő nevéhez fűződött a meccsen.

Nem is bánhatták meg azok, akik a Vidi-meccset választották délutáni programnak, hiszen az első félidőben nagy fölényben, sok helyzetet kialakítva futballoztunk. Az 5. percben a fiatal Uros Nikolics bal lába sült el, 24 méterről óriási löketet küldött a vendégek kapujára, Takács azonban nagy bravúrral védte a lövést. Néhány perccel később Koko mutatott be szép cseleket, majd 18 méterről alig lőtt kapu mellé. Ezt követően bő 20 percet kellett várnunk az újabb kaput eltaláló lövésünkre, azonban a köztes időszakban is nagy mezőnyfölényben játszottunk. A 36. percben egy szögletet követően Vaskó tálalt Apostolopoulos elé, görög védőnk pedig 14 méterről lőtt kapura, Takács azonban ismét védeni tudott. A félidő vége előtt nem sokkal a vendégek is elmerészkedtek a mi kapunkig, Quintero nagy ziccerben lövés helyett a beadást választotta, középen azonban nem érkezett senki, így oda lett a helyzet.

A szünetben Paulo Sousa két helyen is változtatott a

Ez pedig azt jelenti, hogy 4-0-ás összesítéssel jutottunk a Ligakupa döntőjébe, melyet a DVSC - Kecskemét párharc győztesének otthonában rendeznek meg április 18-án.

Miután a Kecskemét a DVSC ellen az első meccsen 4-0-ra nyert, és a visszavágón 1-1-es végeredmény született, így eldőlt, hogy Kecskemét - Videoton FC döntő lesz a Ligakupában, április 18-án, szerdán, Kecskeméten.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek