Perics bemutatkozott a Vidiben

A télen igazolt csatár a 70. percben állt be, teljesítményére nem lehet panasz, közel járt a gólszerzéshez is.

Milan Perics a román listavezető Dinamo Bukarest elleni mérkőzésen még nem kapott lehetőséget, a Tavriya elleni felkészülési meccs 70. percében azonban már pályára léphetett. Az utolsó 20 percben Nikoliccsal párban játszottak elől.

- Nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam a Vidiben. Kemény, hajtós meccset játszottunk az ukránokkal, kár az első 20 percért, mert a mérkőzés nagy részében jobban játszottunk ellenfelünknél, sajnos gólt azonban nem sikerült lőnünk. A saját teljesítményemmel elégedett vagyok, persze tudok ennél jobban is játszani. Nem sokkal a pályára lépésem után helyzetbe kerültem, jól is vettem célba a bal alsó sarkot, és valószínűleg be is ment volna a labda, ha egy védőről nem vágódik az szögletre. Nem is értem, hogy a játékvezető, hogy láthatta úgy, hogy kirúgásnak kell következnie. Azt azért érzem, hogy edzéseken még sokat kell gyakorolnom a többiekkel, hogy minél jobb legyen az összjáték a társakkal. Jobban meg kell ismernem a csapat taktikáját, de ez teljesen természetes, hiszen nemrég óta vagyok a Vidi játékosa. Nem lesz ezzel semmi gond, gyorsan tanulok, és menni fog a játékrendszerbe való beilleszkedésem. - nyilatkozta honlapunknak Milan Perics.

A mérkőzés előtt több ukrán játékossal is összeölelkezett, mint kiderült, korábbi csapattársait üdvözölte.

- 2006-ban fél évig a Tavriya játékosa voltam, ez volt a második profi klubom, és 12 bajnokin 3 gólt lőttem. Sok olyan játékossal találkoztam, akikkel együtt fociztam annak idején, volt olyan, akivel 6 éve nem találkoztam, jó volt őket újra látni, néhány percet még beszélgetni is tudtunk. Persze ők voltak jobban meglepődve, hiszen én tudtam, hogy kikkel fogunk játszani, ők viszont nem tudták, hogy én a Vidiben játszom - árulta el mosolyogva nekünk Perics.

Arra a kérdésünkre, hogy néhány hét után mik a benyomásai csapatunkról, és szerinte mire lehetünk képesek tavasszal, így válaszolt:

- Már az első napokban láttam, hogy egy igazán profi klubhoz kerültem. Az edzéseken pedig az is egyértelmű lett számomra, hogy kimagasló szakmai munka folyik a csapatnál. Paulo Sousa és segítői is maximalisták, és nagyon profi edzésekkel készülünk a tavaszi szezonra. A két törökországi edzőmeccsen mutatott játék is azt igazolja, hogy remek tavasz elé nézünk. A 9 pontos hátrányunk egyáltalán nem tűnik behozhatatlannak, mi mindent megteszünk majd a pályán azért, hogy valamennyi meccsünket megnyerjük. Persze  - ahogy az életben mindenhez - ehhez is kell egy kis adag szerencse is, de szerencséje csak annak van, aki tesz is érte. Azt sem tartom kizártnak, hogy idén triplázzunk, vagyis a bajnoki cím mellé a Magyar Kupát és a Ligakupát is begyűjtsük.

Szerző: Wéninger Ákos