UTÁNPÓTLÁS

Tovább bővült a Vidi iskolákkal való együttműködése

A Videoton FC igazolt utánpótlás játékosai testnevelés órák keretében kapnak plusz technikai képzést. 

A 2015-16-os szezonban tovább bővült a Videoton FC iskolákkal való együttműködési köre, így jelenleg három középiskola és egy általános iskola biztosítja azt, hogy a hozzájuk járó utánpótlás korú játékosaink a testnevelés órák keretében plusz technikai képzést kapjanak, amit a Vidi edzői tartanak.

„A Kodolányi János Középiskolával még szorosabbá vált a kapcsolatunk, és az idei évtől becsatlakozott a programba az Árpád Szakképző Iskola, a Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola, valamint a Tóvárosi Általános Iskola is. Szerencsére a legtöbb intézmény rugalmasan állt az együttműködéshez, az igazgatók és a tanárok pedig összehangolták az órarendet, így duplaórákon tarthatják a futballoktatást a Videoton FC edzői. Heti két alkalommal a klub busza hozza-viszi a diákokat. Az együttműködés zavartalan, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az intézményekkel, akik még azzal is segítik a munkánkat, hogy havonta beszámolnak a labdarúgóink iskolai teljesítményéről, így nyomon tudjuk követni az ő tanulmányi fejlődésüket is” – mondta el Hartyáni Gábor koordinátor.

„Az együttműködés lehetőséget nyújt az igazolt labdarúgóinknak, hogy a testnevelés órák keretében plusz képzést kapjanak. Ilyenkor jut több idő arra, hogy korosztálytól független alaptechnikai és technikai gyakorlatokat végezzenek, mindezt egy kicsit kötetlenebb formában. Ráadásul a különböző korosztályok itt együtt dolgoznak, ami remek dolog, mert az idősebbek egy kicsit húzzák a fiatalokat, és mindannyian plusz motivációt kapnak, hogy megmutassák tudásukat. A gyerekek nagyon szeretnek ide járni, nekik már az is óriási dolog, hogy nem az iskolában vannak, egy focista a pályán érzi a legjobban magát, ráadásul remek társaság jött össze, jól és élvezettel gyakorolnak” – mesélte a tapasztalatokat Csucsánszky Zoltán a program egyik edzője.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek