VIDEOTON FC II - SÁRVÁR 4-0 (1-0)

Szép gólok, nagy védések, magabiztos Vidi II-siker

Büki és Trebotic is nagy gólt lőtt, ifjabb Szűcs Lajos pedig több bravúrt bemutatott NB III-as debütáló mérkőzésén.

Második csapatunk vasárnap délután a Sárvár együttesét látta vendégül a Sóstói Stadionban. Ellenfelünk az előző fordulóban 2-2-es döntetlent játszott a feljutásért küzdő ETO FC Győr ellen, így egyáltalán nem számíthattunk könnyű mérkőzésre. Talán kevesen tudják, de az FTC korábbi kapusának, Szűcs Lajosnak a fia tavaly nyár óta a Videoton FC U19-es csapatában véd, most pedig megkapta a lehetőséget a bizonyításra Disztl Lászlótól. Az ifjú hálóőr pedig élt a bizalommal.

Közepes iramban kezdődött a Vidi II - Sárvár bajnoki, sokáig egyik kapu előtt sem adódott gólszerzési lehetőség. A 24. percben Büki Baltazár szinte a semmiből lőtt hatalmas gólt 20 méterről - ráadásul a gyengébbik lábával (1-0).

A folytatásban eggyel nagyobb fokozatra kapcsoltak a vendégek, a 30. percben Rajos fejesét piszkálta ki Szűcs a léc alól. Két perccel később Koronczai 10 méteres lövését védte hatalmas bravúrral fiatal kapusunk. A 39. percben Bezdi lőtt 16 méterről kapura, Szűcs ismét óriásit védett.

A második félidő nagy Vidi-helyzettel kezdődött, a tavalyi NB III-as gólkirálynak, Havasi Dánielnek azonban nem volt szerencséje, közeli fejese ha csak centikkel is, de kapu mellé ment.

Az 52. percben Trebotic szerzett labdát a félpályánál, majd remek ütemben ugratta ki Vallejost, aki egyedül vezethette a labdát a kapusra, majd 16 méterről higgadtan lőtt a kapuba (2-0).

A 65. percben Babolek mutatott be egy szép szólót, melynek végén magabiztosan értékesítette a ziccerét (3-0). Három perccel később Vallejos adott be a bal szélről, Osvald az ötösön belülről kitenyerelte a labdát, amely pont Trebotic elé került, ő pedig remek mozdulattal ollózott 13 méterről a vendégek kapujába (4-0).

Disztl László csapata szép gólokat szerezve, magabiztosan nyert a Sárvár ellen. Jövő héten nagy rangadó vár ránk, hiszen Bekő Balázs együtteséhez, az ETO FC-hez látogatunk vasárnap délután. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Peka Roland / vidi.hu

További hírek