ETO FC GYŐR - VIDEOTON FC II 0-0

Értékes pontszerzés az ETO otthonában

A hazai csapat fölényben futballozott, azonban Zelizi Patrik hatalmas bravúrokkal őrizte meg második csapatunk kapuját a góltól, a végén pedig akár a 3 pontot is megszerezhettük volna.

A két héttel ezelőtti Sárvár - ETO mérkőzésen történt győri szurkolói rendbontás miatt zárt kapuk mögött került megrendezésre vasárnap kora este második csapatunk győri bajnokija, mely egyúttal Bekő Balázs debütálása is volt hazai pályán az ETO kispadján vezetőedzőként.

A hazaiak rögtön a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a 6. perc végén Szabó Bence lövését kellett nagy bravúrral védenie Zelizinek. A 12. percben újabb hazai helyzetet jegyezhettünk fel, ezúttal Németh lőtt alig kapu mellé 13 méterről. Az első játékrész második felében kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán, az utolsó öt percet azonban nagyon megnyomták a hazaiak, számunkra a legjobbkor jött a szünet.

A folytatásban aztán ott folytatta az ETO, ahol szünet előtt abbahagyta. A 46. percben Mayer fejelt néhány lépésről a bal kapufára, majd öt perccel később Illés lőtt 18 méterről kapura, Zelizi a levegőben úszva tolta ki a léc alól - hihetetlen bravúrral - a labdát.

A folytatásban csökkent a hazaiak nyomása, és az utolsó 15 percben veszélyes kontratámadásokat is vezethettünk. A 77. percben Ács vihette egyedül a hazai kapura a labdát, azonban a lövés pillanatában utolérte őt egy védő, és végül szerelni tudta.

Zelizi volt az ETO - VIdi II fehérvári hőse.

A slusszpoén a 93. percben jöhetett volna el, amikor egy gyors kontra végén Sejben talált a győri kapuba öt méterről, azonban az asszisztens lest jelzett. Az biztos, hogy csupán néhány centin múlhatott az, hogy szabályos gólt szerezzünk, de a videós visszajátszások alapján - a lefújást követően - úgy tűnt, a játékvezető jó döntést hozott.

A hazai csapat közelebb állt a győzelemhez, azonban Zelizi Patrik óriási védésekkel meccsben tartotta csapatunkat, az utolsó percben pedig akár a 3 pontot is megszerezhettük volna.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu, kisalfold.hu

További hírek