VIDEOTON FC II - TARR ANDRÁSHIDA SC 2-3 (2-0)

Drámai fordulat az NB III-as szezonzáró bajnokin

A 87. percig 2-1-re vezetett a kis Vidi, akkor azonban egyenlítették a vendégek, majd a 93. percben megszerezték a győztes találatot is.

Vasárnap kora este játszotta második csapatunk a szezonzáró bajnokiját. A délután felhőszakadás miatt csúszós, nedves talajon csapott össze a két csapat.

Úgy tűnt, a mieink tudtak jobban alkalmazkodni a körülményekhez, és az első 20 percben több gólszerzési lehetőséget is kidolgoztak fiatal játékosaink. A 7. percben Havasi éles szögből lőtt alig kapu mellé, majd tíz perccel később Kiprich fejese csattant a felső lécen. A vendégek komolyabb gólhelyzetig az első játékrészben nem jutottak el, mi viszont a félidő vége előtt egy perc alatt két gólt is szereztünk. A 41. minutumban Havasi passzát követően Kiprich lőtte ki a jobb alsó sarkot, majd fél perccel később Babolek erőszakosan megküzdött a vendégek védőjével, majd a kifutó kapus mellett lőtt a vendégek kapujába.

A második félidő elején sem utalt semmi arra, hogy a Zala megyei csapatnak esélye lenne akár csak a pontszerzésre is. Az 57. percben aztán Tóth László 20 méterről lőtt a kapunkba, de a folytatásban is inkább a mi akaratunk érvényesült. Öt perccel a vége előtt Büki dönthette volna el a 3 pont sorsát, azonban 14 méterről leadott lövése a kapufáról kifelé pattant. És milyen a futball?! Ami az egyik oldalon kifelé pattan, az a túloldalt a kapuban köt ki. Tóth Benjámin hasonló távolságról lőtt kapura, mint két perccel korábban Büki, azonban az andráshidai játékos lövését követően a labda a kapufáról a kapunkba pattant. A vendégek vérszemet kaptak, és nagy erőket mozgósítottak a győztes gól megszerzése érdekében. A 93. percben Büki a 16-osunk előterében adott el egy labdát, majd a büntetőterületen belül utolsó emberként buktatta a vendégek támadóját - piros lap és büntető. A labda mögé az első gólt szerző Tóth László állt, és bár Zelizi érezte az irányt, nem védhette a magabiztosan elvégzett 11-est.

Ez a mérkőzés pont olyan volt, mint csapatunk szereplése a szezonban. Remek első félidőt követően, a második játékrészben sok hibával játszva elveszítettük a találkozót.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek