VIDI II

Nem született gól a Mohács elleni bajnokinkon

Fiatal NB III-as együttesünk hiába dolgozott ki tucatnyi helyzetet, nem sikerült bevennünk a Mohács kapuját és továbbra is kieső helyen állunk.

Vasárnap délelőtt kiesési rangadót játszott második csapatunk a Mohácsi TE 1888 ellen. Ellenfelünk rendkívül rapszodikusan szerepel a bajnokságban, két héttel ezelőtt hazai pályán 1-0-ra nyerni tudott a listavezető Iváncsa ellen, múlt héten pedig 2-0-s vereséget szenvedett az utolsó helyen álló Dunaújváros otthonában.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Tavaszi szezon, 27. forduló

5 május vasárnap

Fehérvár FC II

0-0

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Mohácsi TE 1888

Fehérvár FC II

Veszelinov Dániel - Horváth Gergő Ákos, Husvéth Ádám, Molnár Csaba, Virágh Milán Ferenc (Cserkuti-Németh Olivér 84') - Kovács Bence, Pető Milán (Gosztonyi András 75'), Rúben Pinto (Balla Kevin Károly 64') - Kovács Patrik, Menyhárt Zsombor (Ambach Arnold 84') - Berki Marcell (Csepregi Barnabás 75')

Mohácsi TE 1888

Somogyi Máté - Horog Ádám (Károly Bálint 59'), Racskó Roland, Aszalós András György (Müllerlei Szabolcs 66'), Loch Péter Patrik, Bohata Ádám, Encz Marcell Bálint, Vég Bence, Spannenberger János (Rázsics Martin 80'), Szabó Dominik (Csernik Zsombor 80'), Dér Zalán

Játékvezetők

Török Zsolt

Holpár Gergely, Szabados Dániel

Jól kezdtük a meccset, Pető Milán a 3. percben 20 méterről óriási erővel lőtt kapura, a labda a felső lécen csattant. Tíz perccel később ismét Pető veszélyeztetett, 23 méteres szabadrúgása éppen csak elkerülte a vendégek kapuját. A 15. percben egy szép támadás végén Berki közelről kapura lőtt, egy védő azonban az utolsó pillanatban még blokkolni tudott. A 21. minutumban Kovács Bence lövését védte bravúrral a mohácsiak kapusa, majd tíz perc múlva Kovács Patrik is veszélyeztetett, 21 méterről centikkel lőtt kapu fölé.

A második félidőben még nagyobb nyomást helyeztünk ellenfelünkre, és rögtön a 47. percben gólt szerezhettünk volna, de Berki 15 méteres lövését védeni tudta a remek napot kifogó Somogyi, aki a vendégek legjobbja volt. A 68. percben Kovács Patrik közeli ziccerét, majd nem sokkal később Molnár 18 méteres szabadrúgását is kivédte az ellenfél hálóőre. A 71. minutumban Menyhárt szánta rá magát egy lövésre 21 méterről, a labda alig ment kapu mellé. Hét perccel a vége előtt Kovács Bence játszotta tisztára magát a 16-oson belül, léc alá tartó lövését azonban óriási bravúrral tornázta szögletre Somogyi. Az utolsó percekben először még Kovács Patrik közeli fejese ment kapu mellé, a ráadásban pedig egy 16-oson belüli mohácsi kezezésnél maradt néma a játékvezető sípja, így 0-0-s döntetlennel zárult a meccs.

A megszerzett egy pont után továbbra is kieső helyen állunk. A bajnokságból még három forduló van hátra: jövő héten a Paks II otthonába látogatunk, majd a jó formában lévő Kaposvárt látjuk vendégül, az utolsó fordulóban pedig a szintén a kiesés elől menekülő Szekszárd ellen lépünk pályára idegenben.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek