VIDI II

2-0-s vereség a dobogóért harcoló Kaposvár ellen

Fiatal NB III-as csapatunknak még van matematikai esélye a bennmaradás kiharcolására, ehhez azonban mindenképp nyerni kéne a zárófordulóban, valamint a riválisok eredményeinek is számunkra kedvezően kéne alakulnia.

Vasárnap délelőtt kellemes kora nyári időben, közel 200 néző előtt fogadta a Vidi II a szezon utolsó hazai NB III-as bajnokiján a dobogóért küzdő Kaposvár csapatát, amely a legutóbbi hét fordulóban nem szenvedett vereséget. Az RBD fiataljai is tiszteletüket tették a mérkőzésen és 90 percen keresztül, megállás nélkül buzdították a bennmaradásért küzdő fehérvári fiatalokat.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Tavaszi szezon, 29. forduló

19 május vasárnap

Fehérvár FC II

0-2

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Kaposvári Rákóczi FC
  • Babinszky
  • Babinszky

Fehérvár FC II

Veszelinov Dániel - Rétfalvi Zsombor (Kiss Marcell 78'), Husvéth Ádám, Molnár Csaba, Polényi Gábor - Kovács Bence, Pető Milán (Kecskés Máté 78'), Kovács Patrik - Cserkuti-Németh Olivér (Csepregi Barnabás 46'), Menyhárt Zsombor (Kiss Ádám 82') - Berki Marcell (Gosztonyi András 78')

Kaposvári Rákóczi FC

Mikler Dániel - Heil Máté, Pintér Máté (Gál Mátyás 29'), Babinszky Bence Márton, Bíró Dominik (Pressing Máté 89'), Kis-Fónai Máté, Mazzonetto Nicoló (Mayer Milán 64'), Szederkényi Ádám, Horváth Balázs, Pusztai Dániel, Harsányi Dániel Zoltán

Játékvezetők

Takács Ákos

Bán Kristóf Patrik, Keszthelyi Krisztián

Nem kezdődött jól a kulcsfontosságú mérkőzés csapatunknak, a 10. percben Babinszky Bence kihasználta védelmünk hibáját és megszerezte a vezetést a Kaposvárnak (0-1). Gyorsan válaszolhattunk volna, a 15. minutumban egy szöglet után Menyhárt Zsombor emelkedett a legmagasabbra, fejesét Mikler Dániel - a válogatott kézilabdakapus, Mikler Roland testvére - a levegőben úszva fölé tolta. Támadásban maradtunk, különösen a bal oldalunk volt aktív: a 21. percben Berki Marcell jól mozgott be az üres területre, meghúzta az alapvonal felé, a beadásra odaért és szögletre mentett egy kaposvári láb. Enyhült a nyomás a vendégkapun, kijjebb merészkedett a Rákóczi; egy lekészített labdát Pusztai Dániel bombázott fölé. A 29. minutumban közel kerültünk az egyenlítéshez: Menyhárt Zsombor kapott remek indítást a saját térfeléről, lefutotta védőjét és a rosszul kimozduló kapus fölött is átemelte a labdát, ami aztán a felső lécről vágódott fölé. Ez volt a szezonban a tizennyolcadik kapufája csapatunknak.

Ami az egyik oldalon kimaradt, az a másik oldalon bement: a 39. percben Babinszky végezhetett el szabadrúgást a 16-os előteréből és pontos tekerésből megszerezte saját maga és csapata második találatát (0-2). A félidő vége előtt szépíthettünk volna, Berki Marcell lövése lejött a blokkról, majd az ismétlést is kikapta Mikler a bal alsóból.

A szünet után nekirontottunk a Rákóczinak, Berki megpattanó lövése kevéssel ment mellé, a beadást követően veszélyesen pattogott ide-oda a labda, végül felszabadítottak a védők. Az 54. percben kontráztak a vendégek, Veszelinov könnyedén hárított. A fölényünk szögleteket eredményezett, majd Csepregi Barnabás lövése kerülte el kevéssel a kaput. A mérkőzés utolsó harmadához érve Kovács Patrik kapura tört, de szorongatott helyzetben nem tudott pontosan lőni. A 77. percben veszélyes kaposvári beadás következett, szerencsére mindenki előtt elsuhant a labda. Imrik László vezetőedző a hajrához érve hármas cserével frissítette csapatát. A Kaposvár az eredmény megtartására törekedett, ezt viszont jól csinálta, a mérkőzés végéig nem sikerült feltörni a védelmüket, így elvitték a pontokat Sóstóról.

A Vidi II számára matematikai esély még maradt a bennmaradásra, helyzetünk azonban nagyon nehéz az utolsó forduló előtt. A záróhétvégén Szekszárdra látogatunk és csakis akkor lehet esélyünk megőrizni NB III-as tagságunkat, ha idegenben nyerni tudunk és a Dunaújváros, a PTE-PEAC, valamint a Mohács sem szerez háromnál több pontot a ma késő délutáni és a jövő heti mérkőzésén.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek