VIDI II

Gólnélküli döntetlen Pakson

NB III-as csapatunk az utolsó húsz percet emberhátrányban játszva szerzett pontot Tolnában.

Az NB III Dél-Nyugati csoportjának 28. fordulójában Paksra látogatott fiatal csapatunk és ellentétes félidők után ponttal térhetett haza Székesfehérvárra. Imrik László vezetőedző öt sárga lapos eltiltás miatt ezúttal a lelátóról figyelte a mérkőzést, a csapatot a kispad mellől Mohl Dávid pályaedző irányította.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Tavaszi szezon, 28. forduló

12 május vasárnap

Paksi FC II

0-0

Paksi Stadion Paks

Fehérvár FC II

Paksi FC II

Simon Barnabás - Köllő Kende, Lépő Kristóf, Máté Csaba, Pesti Zoltán, Horváth Kevin, Jász Gergő Koppány, Lapu Andor, Babos Bence, Kocsis Bence Máté, Győrfi Milán

Fehérvár FC II

Emil Rockov - Polényi Gábor, Molnár Csaba, Husvéth Ádám, Horváth Gergő Ákos - Rúben Pinto - Kovács Bence, Balla Kevin Károly - Menyhárt Zsombor, Kovács Patrik, Csepregi Barnabás

Játékvezetők

Nyekita Benjamin

Farkas Gergő Zoltán, Keszthelyi Krisztián

Az első percek mezőnyjátéka után Csepregi Barnabásé volt az első kapura lövés, ez nem okozott gondot Simonnak. A másik oldalon Kocsis válaszolt, tekerése nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot. A 10. percben veszélyes paksi akció végén ismét Kocsis veszélyeztetett, de lövése után a kapufán csattant a labda, majd a kipattanónál a játékvezető les miatt kifelé ítélt szabadrúgást. A hazai mezőnyfölény a 21. percben szögleteket eredményezett, zsinórban hármat is, Emil Rockov látványos mozdulattal kibokszolta a beíveléseket. A folytatásban is többet birtokolták a labdát a paksiak, de sok volt a rossz átadás, így helyzetek egyik csapat előtt sem adódtak. A 36. percben Menyhárt Zsombor és Polényi Gábor jobb oldali összjátékát követően Kovács Bence került lövőhelyzetbe, a rövidbe tartó lapos lövését Simon gyors vetődéssel szögletre tolta.

A szünet után csapatunk átvette a játék irányítását. A 47. percben jó helyzetből, 26 méterről lőhettünk szabadrúgást, Kovács Patrik löketét védte a hazaiak kapusa, majd Csepregi cselezte magát lövőhelyzetig, ezt is hárította Simon. A 60. percben Rúben Pinto indította a jobb szélen Menyhártot, akinek beadását Kovács Patrik küldte kapura, lövése elhalt a blokkban. Egyre több lendületes akciót vezettünk a széleken, jöttek a beadások is, csak a pontos befejezés hiányzott. A 70. percben Horváth Ákost egy rossz ütemű becsúszás után második sárga lappal kiállították. Emberhátrányba került csapatunk állta a sarat, csak a hajrában tevődött át a játék a mi térfelünkre. Az utolsó tíz percben a paksiak körbepasszolgatták a védelmünket, de feltörni nem tudták. A 91. percben tíz emberrel is megnyerhettük volna a mérkőzést: egy kontra végén Kovács Patrik megpattanó lövése a felső lécről szögletre vágódott. Az összecsapás végül gól nélküli döntetlennel zárult, csapatunk egy pontot szerzett Pakson.

A következő fordulóban május 19-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Kaposvári Rákóczi FC együttesét fogadjuk Sóstón.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek