VIDI II

Kiesett az NB III-ból második csapatunk

Hiába dolgoztunk ki rengeteg helyzetet és szereztük meg a vezetést, végül a Szekszárd 2-1-re nyerni tudott és ők őrizték meg harmadosztályú tagságukat.

Óriási tétje volt mindkét csapat számára a vasárnap délutáni bajnokinak. A Szekszárd győzelem esetén minden más eredménytől függetlenül biztos volt, hogy bennmarad az NB III-ban, míg a mieinknek csakis győzelem esetén lett volna esélyük kiharcolni az NB III-as tagság megőrzését. Csapatunkat sok szurkolónk elkísérte a helyszínre, ahol végig buzdították együttesünket.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Tavaszi szezon, 30. forduló

26 május vasárnap

Szekszárdi UFC
  • Ágics
  • Kiszely

2-1

Szekszárdi Városi Stadion Szekszárd

Fehérvár FC II
  • Horváth

Szekszárdi UFC

Pomozi Zoltán Krisztián - Béla Dániel, Péter Antal, Péter Dávid (Kiszely Dominik 46'), Ágics Péter, Arena Ármin, Gellér Axel Koridon (Tóth Dávid 68'), Budai Dávid, Kozma Roland (Paksi Dániel 85'), Ulbert Renátó Ádám (Keresztes Zalán 68'), Tokody Bence (Csapó András Bence 85')

Fehérvár FC II

Veszelinov Dániel - Horváth Gergő Ákos (Virágh Milán Ferenc 54'), Husvéth Ádám, Molnár Csaba, Polényi Gábor - Kovács Bence (Rétfalvi Zsombor 84'), Pető Milán, Kecskés Máté (Cserkuti-Németh Olivér 84') - Kovács Patrik, Menyhárt Zsombor (Csepregi Barnabás 63') - Berki Marcell (Gosztonyi András 84')

Játékvezetők

Fehérvári Patrik

Juhász László, Csákó Patrik

Az első percekben egy jobb oldalról beívelt hazai szabadrúgást jegyezhettünk fel, de nem jelentett veszélyt a kapunkra. A 6. percben Menyhárt Zsombor középen előre tört, 18 méteres lövését magabiztosan védte a hazaiak kapusa. A 10. minutumban Berki Marcell lecsapott egy röviden hazatett labdára, csak Pomozival állt szemben, a kapus nyerte a párbajt – óriási helyzet volt! A 14. percben góllá érett a Vidi-fölény: egy szögletet követően Horváth Ákos emelkedett a legmagasabbra és a hosszúba csúsztatott (0-1).

A gól után sem állt vissza csapatunk, Berki tekert mellé, majd Kovács Patrik kilépett, de szorongatott helyzetben nem tudta átemelni a kapust. Futószalagon jöttek a fehérvári helyzetek: Berki szerezte meg a játékszert a saját térfelén, az ígéretes 3 az 1 elleni kontrát meghiúsította egy rossz labdaátvétel. A 30. percben a semmiből egyenlítettek a tolnaiak: egy 16-oson belüli védelmi hibát követően Veszelinov szabálytalankodott a hazaiak támadójával. A megítélt 11-est Ágics Péter a jobbra vetődő kapusunk mellett higgadtan a bal alsóba gurította (1-1).

A félidő hajrájában jött a hidegzuhany: veszélyes szekszárdi beadást követően a gólba tartó labda Polényi kezére pattant. Újabb 11-es, ráadásul hátvédünk piros lapot kapott. Ismét Ágics állt a labda mögé, de ezúttal a felső lécre bombázott. A szünetben az 1-1-es állás azt jelentette, - mivel időközben Dunaújvárosban a PTE-PEAC megszerezte a vezetést - hogy nekünk csak akkor lehet esélyünk a bennmaradásra, ha eggyel több góllal győzzük le a Szekszárdot, mint amennyivel a PTE-PEAC nyer Dunaújvárosban, és mivel a második félidő elején már 3-0 volt a pécsiek előnye, nekünk 5-1-re kellett volna nyernünk emberhátrányban. Ugyanakkor a Szekszárd számára sem volt jó az 1-1-es eredmény, ők csak akkor kerülhették el a kiesést, ha megszerzik a 3 pontot ellenünk.

Csapatunk szerkezetet váltva, de változatlan összeállításban folytatta a szünet után. Az emberelőnyben játszó Szekszárd semmilyen veszélyt nem jelentett a kapunkra, a labdát is a piros-kék mezes fiatalok birtokolták többet. Lassan csordogált a mérkőzés, csak két pontatlan szekszárdi befejezést, egy fejest és egy távoli lövést jegyezhettünk fel.

Emberhátrányban is próbált támadni együttesünk, a 61. percben Kovács Patrik ráfordulásból, 20 méterről fölé durrantott. Sikerült 10 emberrel is ott maradni a szekszárdi kapu előtt, de helyzeteket nem tudtunk kialakítani. Az utolsó negyedórához érve próbálták eldönteni a mérkőzést a hazaiak, szögletekig jutottak. A másik oldalon Kovács Bence távoli bombáját csak bokszolni tudta Pomozi. A 83. minutumban Kovács Patrik fejesében nem volt elég erő, így könnyű zsákmánya lett a hazai kapusnak.

A 88. percben jött a dráma, Kiszely Dominik az alapvonalig szaladt, középre tett labdája egy védőn megpattanva becsapta Veszelinovot (2-1). A végén elszabadultak az indulatok, kisebb tumultust követően Pető Milán és Arena Ármin is mehetett idő előtt zuhanyozni.

Újabb gól a hosszabbításban már nem esett, győzelmével a Szekszárdi UFC bennmaradt az NB III-ban, míg a Fehérvár FC II az utolsó előtti, 15-ik helyen végzett és kiesett.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek