VIDI II

Nagyon fontos 3 pontot szereztünk a Mecsekalján

NB III-as csapatunk a PEAC otthonában nyert 1-0-ra. 

Második csapatunk vasárnap délután Pécsett, a PEAC vendégeként lépett pályára az NB III-as bajnokság 20. fordulójában. Imrik László vezetőedző ezúttal több NB I-es kerettag fiatalra is számíthatott (Veszelinov, Pető, Berki, Simut, Tóth).

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Tavaszi szezon, 20. forduló

17 március vasárnap

Pécsi Egyetemi AC

0-1

PMFC Stadion Pécs

Fehérvár FC II
  • Csepregi

Pécsi Egyetemi AC

Paceka Norbert - Bozóki Máté László, Temesvári Máté, Hawkins Archie, Gelencsér Bálint, Kása Benedek Zoltán (Lódri Gergő 83'), Orbán Kolos (Grósz Benjámin 59'), Leidl Ákos, Takács Martin (Lezsák Lázár 46'), Ikladi Gábor Márk, Nagy Máté

Fehérvár FC II

Veszelinov Dániel - Simut Mario, Polényi Gábor, Husvéth Ádám, Virágh Milán Ferenc (Kiss Ádám 79') - Molnár Csaba, Kecskés Máté (Balla Kevin Károly 46') - Csepregi Barnabás (Cserkuti-Németh Olivér 89'), Pető Milán, Berki Marcell (Ambach Arnold 85') - Tóth Tamás Vid (Gosztonyi András 46')

Játékvezetők

Sveda Marcell

Kovács II. Gábor, Molnár Alex

Remekül kezdték a piros-kékben futballozó fiatalok a találkozót, a 9. percben Pető beadását követően Tóth Tamás Vid fejelt hat méterről csupán centikkel a kapu mellé. A félidő derekán csapatkapitányunk, Molnár Csaba veszélyes helyről végezhetett el egy szabadrúgást, a labda ezúttal is csak néhány centivel kerülte el a pécsi kaput. A hazai csapat játékosai az első 45 percben nem dolgoztatták meg Veszelinovot, aki azonban végig remekül együtt élt a játékkal.

A szünetben csapatunk vezetőedzője két helyen is változtatott, Gosztonyi érkezésével új lendületet kapott a támadójátékunk, míg Balla Kevin a középpályán futballozott nagyon hasznosan a második félidőben. Fordulás után is a mieink játszottak mezőnyfölényben, Berki, Pető és Csepregi is veszélyeztettek, sőt az 58. percben egy mintaszerű támadás végén Csepregi Barnabás lőtt 15 méterről nagyon nagy gólt (0-1). Az utolsó 20 percben a hazaiak igyekeztek nagyobb nyomást helyezni ránk, többször is eljutottak a 16-osunkig, de a védelmünk is jól tette a dolgát és két alkalommal Veszelinov is nagyot védett, így maradt a 0-1.

Fiatal csapatunk nagyon fontos 3 ponttal tért haza, jövő héten pedig az MTK II ellen lehet tovább gyarapítani a bajnoki pontszámokat.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek