UTÁNPÓTLÁS

Májer Lajos és Csiszár István utánpótlás emléktornát rendeztek a hétvégén

Három héten keresztül Vidi legendákra emlékezünk, ezen a hétvégén az U11-es és az U6-os korosztályok léptek pályára emléktornán. 

Versenyző korosztályainknál is folytatódott a felkészülési időszak. Múlt héten két mérkőzést játszott le U19-es csapatunk, és mindkét alkalommal meggyőző főlénnyel zárt, Gárdonyt 4-1-re, a Pécs U19-eseit pedig 3-0-ra verték meg.

A Vidi 14 évesei az elmúlt heti sikerek után, újabb remek felkészülési mérkőzést tudhatnak maguk mögött. A Tatabánya eggyel idősebb, U15-ös korosztályát fogadták Sóstón, és nagyarányú, 4-0-s győzelmet arattak. „Ellenfelünk szervezetten, szűk területen védekezett, melynek feltörése az első gólunkig nehézkesen ment, kicsit körülményesen szövögettük akcióinkat, kevés labdát szereztünk a középpályán, többnyire elkésve reagáltunk a történésekre, viszont mindezek ellenére végig uraltuk a mérkőzést. Pozitívum, hogy ismét kapott gól nélkül, 4 gólt rúgva és számos helyzetet kialakítva hoztuk le a mérkőzést, továbbá, hogy a srácok sok mindent megvalósítottak a héten gyakoroltakból.” – összegezte a látottakat Sebestyén Ferenc az U14-esek edzője.

A Vidi legendájára emlékezve, Májer Lajos emléktornát rendeztek a hétvégén az U11-es korosztályú játékosoknak Sóstón. Az Újpest, az MTK, a Paks, a Haladás, az FC Budapest és a Sopron mellett két csapat is indult a Vidi színeiben, és a 2., illetve a 4. helyet szereztük meg. „Egyik csapatunk a döntőben maradt alul az MTK ellen 2-1 arányban, a másik pedig az Újpest ellen egy utolsó percben kapott góllal. Minden játékosunk remek teljesítményt nyújtott, Bajtel Botond és Rétfalvi Zsombor 4-4 gólos lett, és kiemelkedett még a mezőnyből Gajdóczi Krisztián is.” – értékelte Csucsánszky Zoltán az emléktornák szervezője.

U10-es korosztályunk ezúttal nagyobb pályán mérkőztek meg, ám a megszokottaktól eltérő körülmények sem akadályozták meg a kicsiket abban, hogy megmutassák tudásukat, és 12-8-as győzelmet arattak a Győri ETO tíz évesei ellen. „Egy félidő kellett, hogy alkalmazkodjunk a nagyobb pályához. A gólokat sajnos helyezkedési hibákból kaptuk, ennek ellenére a támadó játékunk tetszetős és hatékony volt. A második félidőben már jobban figyeltünk a védekezésre, és a támadásépítést is sikerült még pontosabbá tennünk, így ellenfelünk fölé nőttünk.” – mondta el Palánki Csaba az U10-es csapat edzője.

A Videoton FC utánpótlásának megalapítójára, Csiszár Istvánra emlékeztek a hétvégén az U6-os korosztály számra rendezett emléktornán. A Győr, a Sződ, a Gödöllő, a Mészöly Focisuli, a Csákvár és a Felcsút U6-osai mellett klubunk két csapatot is indított, akik a 4., illetve a 7. helyen végeztek, valamint a torna legjobbjának járó címet a vidis Kisfalusi Csanád kapta meg.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek