Vidi II

Hat kapufa, két gól, egy-egy pont

NB III-as csapatunk a 89. percben mentett pontot az MTK II otthonában egy élvezetes, sok helyzetet hozó bajnokin. 

Vasárnap délelőtt a Vidi II az MTK II otthonába, a Sándor Károly Akadémiára látogatott. Imrik László vezetőedző Gergely Roland mellett ezúttal Berki Marcell játékára számíthatott az NB I-es keretből.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Őszi szezon, 6. forduló

3 szeptember vasárnap

MTK Budapest FC II

1-1

Új Hidegkuti Nándor Stadion Budapest

Fehérvár FC II

MTK Budapest FC II

Balázs József - Anokye Christian , Farkas Milán , Molnár Kevin (Kwadwo Asante 61') , Spalek Nikolas (Földi Gergő 89') , Hegedűs Tamás (Antal Dennis Zsombor 79') , Kenesei Noel (Vas Milán 61') , Zuigéber Ákos , Stumpf Gábor , Bene Domonkos , Miknyóczki Ádám

Fehérvár FC II

Gergely Roland - Kiss Marcell , Husvéth Ádám , Horváth Gergő Ákos , Kiss Ádám - Kecskés Máté , Molnár Csaba (Balla Kevin Károly 87') - Csepregi Barnabás (Bertók Dániel 80') , Berki Marcell (Balogh Máté Zsolt 87') , Ambach Arnold - Cserkuti-Németh Olivér

Játékvezetők

Valu Tibor

Szilágyi Zsolt, Juhász Bálint,

Az első lehetőség előttünk adódott a 9. percben, Csepregi ziccerét Balázs hárította, a kipattanó labda ismét Csepregi elé került, aki 15 méterről a jobb kapufára tekert. Egy perccel később megszerezte a vezetést a fővárosi csapat, Zuigeber kapott szép labdát, majd kilenc méterről a bal alsóba lőtt (1-0). A 12. percben ismét a kapufa sietett a kék-fehérek segítségére, Molnár 23 méteres bombája után a labda ugyanott csattant, ahol három perccel korábban Csepregi lövését követően. A 15. minutumban Ambach távoli szabadrúgása nem okozott gondot a hazaiak kapusának. A 25. percben Hegedűs lövését védte Gergely bravúrral, majd tíz perccel később az MTK is megszerezte az első kapufáját: Zuigeber passza után Kenesei közelről lőtt a jobb kapufára. A félidő utolsó perceiben a hazaiak veszélyeztettek többször is, de újabb gól nem született a szünetig.

A második félidő elején Gergely védte szépen Anokye 22 méteres lövését. Az 54. percben Ambach szabadrúgását az MTK kapusa a felső lécre tornázta, a kipattanóra Berki érkezett, aki néhány méterről az üres kapu mellé lőtt, óriási egyenlítési lehetőség maradt ki. A 62. percben Csepregi passza után Cserkuti-Németh pörgetett kilenc méterről kapura, Balázs ezúttal is óriásit védett. A 71. percben Spalek 13 méteres lövése csattant a bal kapufán, majd néhány perccel később Vas Milán is a bal kapufát találta el 15 méterről. 

A mieink nem adták fel és az utolsó percig küzdöttek az egyenlítés érdekében, amely a 89. percben össze is jött: Ambach tekert kapu elé remekül egy szabadrúgást, a hosszún bevetődve érkezett Horváth Ákos és négy méterről a kapuba lőtt (1-1). 

NB III-as csapatunk egy élvezetes, sok helyzettel tarkított mérkőzésen megérdemelten szerzett pontot a jó erőkből álló MTK II otthonában. A mieink jövő héten szombaton 11-kor a Gárdony együttesét látják vendégül. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek