VIDI II

2-1-re kikaptunk a listavezetőtől

Simut Mario már a második percben bevette az Iváncsa kapuját, végül azonban a vendégek örülhettek.

NB III-as csapatunk a listavezető Iváncsát látta vendégül vasárnap délelőtt. Ahogy múlt héten a Gárdony ellen, úgy ezúttal is több olyan fiatal lépett pályára csapatunkban, akik az NB I-es kerethez tartoznak.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Tavaszi szezon, 23. forduló

7 április vasárnap

Fehérvár FC II
  • Simut

1-2

Fehérvár FC Edzőközpont Székesfehérvár

Iváncsa KSE
  • Bányai
  • Aradi

Fehérvár FC II

Emil Rockov - Simut Mario, Polényi Gábor, Husvéth Ádám, Virágh Milán Ferenc - Molnár Csaba (Cserkuti-Németh Olivér 86'), Pető Milán (Kecskés Máté 61') - Csepregi Barnabás (Ambach Arnold 68'), Kovács Patrik, Berki Marcell (Menyhárt Zsombor 61') - Tóth Tamás Vid (Gosztonyi András 68')

Iváncsa KSE

Varga Ádám - Kasza Balázs Ákos, D'Urso Giuliano (Barta Barnabás János 61'), Törőcsik Péter Tibor, Suszter László Márk (Kercsó Bence István 61'), Kovács Sándor Dávid (Vallejos Dominique 86'), Arisztotelisz Kiatipisz, Aradi Csaba, Horváth Bence (Székely Benedek 54'), Bányai Péter, Madarász Bence

Játékvezetők

Papp Ádám

Nagy Barnabás, Holpár Gergely

Nagyszerűen kezdtük a meccset, a 2. percben Pető lövését még bravúrral védte a vendégek hálóőre, a kipattanót azonban Simut Mario közelről a kapuba fejelte (1-0). Sajnos nem örülhettünk sokáig, a 7. percben ugyanis az NB III-as gólkirályjelölt, Bányai Péter vette be 19 méterről a kapunkat (1-1). A 20. percben Horváth Bence lőtt alig a kapunk mellé, majd a túloldalon Berki beadásáról maradt centikkel le a kapu előtt Tóth Tamás Vid. A 30. minutumban Kovács passzolt Tóthnak, aki a kivetődő kapus fölött átemelte a labdát, az azonban a gólvonalon gurult végig, majd egy védő felszabadított. A 34. percben nagy helyzetet hagytak ki a vendégek is, Törőcsik lőtt 12 méterről kapu mellé. Néhány pillanattal később Suszter bombáját tornázta ki Rockov a léc alól, majd a szünet előtt nem sokkal Pető remek szabadrúgását hárította bravúrral az Iváncsa kapusa.

A második félidőben is kiegyenlített volt a játék, a bennmaradásért küzdő fiatal csapatunk teljesen egyenrangú ellenfele volt a bajnoki címért harcoló Iváncsának. Fortuna azonban ezen a napon sem a mi kezünket fogta, hiszen a 75. percben Kovács Patrik 11 méteres lövése a felső lécen csattant, majd két perccel később egy szabadrúgást követően Aradi Csaba fejelt közelről a kapunkba (1-2).

Vereségünkkel továbbra is a kiesést jelentő 13. helyen állunk (a négy NB III-as csoport két legrosszabb 13. helyezettje is kiesik, és jelenleg a 13. helyezett csapatok közül nekünk van a legkevesebb pontunk). Jövő héten vasárnap a harmadik helyezett Dunaföldvár otthonában lépünk pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek