Győzelemmel kezdtünk!

A Puskás Suzuki Kupa nyitónapján a Videoton FC-PA U17 2-1-re nyert a Panathinaikos ellen.

A szombati Real Madrid elleni összecsapás, ha lehet mindeni még embert próbálóbb lesz, fontos, hogy a csapat megfelelően regenerálódjon erre a meccsre is. Ugyanis a királyi gárdával szemben is van elszámolnivalónk, mivel szintén tavaly, a csoportmeccsen 1-0-as vereséggel zártunk ellenük.

Videoton Puskás Akadémia-Panathinaikosz 2-1 (1-0)

Videoton Puskás Akadémia: Wittner – Baksa, Lorentz, Spandler, Illés – Fényes, Szelei, Zsótér – Tóth L., Németh, Vallejos

Panathinaikosz: Gekas – Vosdou, Tzanoulinos, Morné – Staikos, Thanailakis, Imerai, Ntagras, Gamal – Mirthianos, Newman

G: Lorentz, Tóth M. illetve Vosdou

Csere: Németh helyett Tóth M., Szelei helyett Büki, Vallejos helyett Molnár M., Zsótér helyett Vincze, Tóth L. helyett Oldal illetve Ntagras helyett Gizgizian, Morné helyett Plessas, Thanailakis helyett Bamicha, Imeray helyett Krasonis, Newman helyett Kotsaris

Sárga lap: Vallejos, Németh, Molnár ill. Mirthianos, Morné

Piros lap: Gekas

„Jó csapatot győztünk le, most először a kupa történetében. Jól kezdtünk, sok helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos ezek rendre kimaradtak. Az első félidőben el is dönthettük volna a találkozót. Kicsit megijedtünk a kiállítás, és a bekapott gól után, igazság szerint nem is volt annyi területünk később a támadások kialakítására, mint az első félidőben, és nem voltunk elég pontosak, és türelmesek. Néhány játékos a tét miatt kissé stresszes volt, de aztán a cserék lendítettek a játékunkon. A Real ellen sokkal jobb teljesítményt, felszabadultabb várok.” - értékelt  mérkőzés után Mózner János, a Videoton FC-Puskás Akadémia U17 edzője.

A nyitónap másik mérkőzésén a Honvéd magabiztosan nyert a Hagi Academia ellen, a kispestiek 3-0-ra győzték le a román együttest.

(fotó: pfla.hu)

Szerző: Németh Zoltán

További hírek