U17

"A csapat bármelyik játékosából lehet NB I-es futballista"

A 2011-2012-es bajnokságban ezüstérmet nyert a Videoton-Puskás Akadémia U17-es csapata. Mózner János, a gárda edzője értékelte a szezont.

"Eredményként" vagy csalódásként éli meg a második helyet?

Ahogy az U19 az Akadémiának a kiemelt bajnokságban először szerezte meg az aranyérmet, úgy az U17 is először lett ezüstérmes, tehát nagyon sikeresnek érzem az elért helyezéseket. A legnagyobb sikernek azonban azt vallom, hogy olyan csapattá értünk, amelynek a játéka mindenki számára élvezhető volt. Mindenki láthatta, hogy játékosaink nagyon sokat fejlődtek egyéni képességekben és csapatjátékban is.

Min múlott a bajnoki cím? Esetleg a rangadókon?

Az U18 úgy nyert bajnokságot, hogy a rangadókat nem tudta megnyerni, de a kötelezőket behúzta, nekünk a Honvédot kivéve, mindenkinél jobb az egymás elleni mérlegünk. Az MTK-t oda-vissza megvertük, a Vasastól négy pontot szereztünk, de becsúszott egy-két vereség, verhető csapatoktól.

Az 1995-ös keretből lehet NB I-es futballista?

Úgy gondolom, bármelyik játékosomból lehet első osztályú játékos, ha nem az adottságaiból, akkor azok a képességekből, amelyek fejleszthetők. Gondolok itt a mentális, érzelmi és értelmi képességekre.

Szinte az alapítás óta Felcsúton dolgozott, most nyártól viszont az NB II-es Vác kispadját veszi át. Ha ki kell emelni három mozzanatot a legszebbek közül, melyiket említené?

Olyan emberekkel dolgozhattam együtt, akiket ittlétem előtt a példaképemnek tekintettem, szakmailag olyan sokat kaptam a kollégáktól, ami elkísér életem végéig. Rengeteg tehetséges fiatalembert ismertem meg, akikkel számomra óriási élmény volt együtt dolgozni.

Mire a legbüszkébb a felcsúti pályafutásából?

Nagyon sok emberrel ismerkedtem meg a felcsúti pályafutásom alatt, úgy gondolom, hogy nagyon kevesen lesznek azok, akik nem szeretettel gondolnak majd vissza rám.

(forrás: pfla.hu)

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek