Hátrányban is előnyben

A Videoton FC-Puskás Akadémia U17 emberhátrányban futballozva is 4-0-ra nyert a ZTE ellen, az U19 3-0-ra győzte le ellenfelét.


A két csapat legutóbbi, Zalaegerszegen megrendezett találkozóján csak nehezen, mindössze 1-0-ra tudtunk nyerni. A szerdai összecsapás első félideje kísértetiesen hasonlított ehhez a meccshez, igaz, az időjárási körülmények sem igazán kedveztek, mivel az orkán erejű széllel szemben kellett játszanunk, és ez sok hibát eredményezett. Nem tudtunk alkalmazkodni megfelelően, de szerencsére a félidő utolsó percében meg tudtuk szerezni a vezetést, Gajdos Zsolt cselezett ki két vendégvédőt, majd hajszálpontos beadására Paudits Patrik érkezett, és Kalmár Adrián hálójába fejelt. A második félidőre a szél által támogatva már csapatunk irányította a játékot, fölényt harcoltunk ki, kapufát is rúgtunk, és ekkor már egyáltalán nem forgott veszélyben a győzelem. A második találatunk az 52. percben esett, amikor egy jobboldali akció után középen kijátszottuk a védőket, majd Paudits erőből középre lőtt, a labda irányt változtatott a közbelépő Kovács Mátyáson, és a lábáról saját kapujába pattant. Zárásként, pedig a csereként beállt Tóth Tibor – aki szombaton a Honvéd ellen is győztes gólt ért el – ment el a baloldalon, és a kapuson átemelte a labdát, így a zalai védők csak a gólvonalon túlról tudtak menteni. Csapatunk győzelmével továbbra is a tabella élén áll, három fordulóval a bajnokság befejezése előtt.

Varga Károly, a Videoton FC-Puskás Akadémia U19 edzője: Megküzdöttünk a széllel az első félidőben, akkor nem játszottunk jól, de a szünet után már mi irányítottuk a mérkőzést, és szép győzelmet arattunk.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Videoton FC-Puskás Akadémia U17 - ZTE Akadémia U17 4-0 (1-0)
A tabella alsó régiójában tanyázó vendégek az első félidőben jól tartották magukat, igaz a szél támogatásával. Más kérdés, hogy csapatunkat ez a kellőképpen hátráltatta, így nem tudtunk igazán játékba lendülni. A 16. percben Németh Eriket buktatták a 16-oson belül, a jogosan megítélt büntetőt Vallejos Dominique értékesítette. A második félidőben, az 51. percben Vallejos megkapta a második sárga lapját egy rossz ütemű belépő után, a csapat játéka viszont felszabadultabb lett, és ez már gólokban is megmutatkozott. az 59. percben a zalaegerszegi Mészáros Bálint talált saját kapujába, majd a 72. percben Király Bence tette magabiztosabbá a vezetésünket. Nem sokkal később Büki Baltazár is beköszönt, a 16 méterről lőtt bombagóllal tette emlékezetessé a találkozót.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotó: pfla.hu)

Szerző: Németh Zoltán