Rangadót nyertünk Kispesten

A Videoton FC-Puskás Akadémia U19 1-0-ra nyert a listavezető otthonában, az U17 azonban nem tudott visszavágni a Honvédnak.


A két csapat őszi mérkőzésén Tar Zsolt góljára egy percen belül válaszolt a Honvéd, hiába támadtunk utána hatalmas elánnal, mégis pontosztozkodás lett a vége. A listavezető otthonában játszva nagy volt a tét, hiszen győzelmünk esetén még közelebb férkőzhettünk volna a Honvédhoz. Ez aztán később megvalósult, ugyanis egy rendkívül hajtós, küzdelmes mérkőzésen sikerült kiharcolni a győzelmet. Mindkét csapat nagy erőket mozgósított, csapatunk viszont többet törekedett a kombinatív játékra, több lehetőségünk is volt már az első félidőben is, de ezeket nem tudtuk kihasználni. A vendéglátók inkább felívelésekből, valamint pontrúgásokból veszélyeztettek. Egészen a 86. percig tartott a húzd meg – ereszd meg, amikor a csereként beállt Tóth Tibor egy, a hazai kaputól harminc méterre elvégzett szabadrúgás után a belőtt labdát látványos mozdulattal, a kapunak háttal állva nyolc méterről, jobb lábbal lőtte Szemerédi Norbert kapujába.

Varga Károly, a Videoton FC-Puskás Akadémia U19 edzője: Jó csapat ellen nagyszerűen és stabilan futballozva értékes sikert értünk el. Úgy érzem a csapat mai győzelmével méltóképpen tisztelgett Halász Bálint édesanyjának emléke előtt. A sikert neki ajánljuk.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Honvéd MFA U17 - Videoton FC-Puskás Akadémia U17 3-1 (2-0)
A Puskás-Suzuki Kupán elszenvedett nagy gólarányú vereség után érthetően fűtötte a csapatot a visszavágás vágya. Nem a legjobb előjelekkel kezdődött a mérkőzés, mivel a játékvezetői hármas az eredeti kezdéshez képest húsz percet késett, ez pedig nem tett jót a közel ötven percig a hőségben melegítő csapatunknak. Aztán már lényegében az első félidőben eldőltek a fontosabb kérdések, mivel előbb a 8. percben Dékány Péter egy oldalszabadrúgás után megelőzte Fénye Szabolcsot, és a hálóba fejelt. Majd a 29. percben Bobál Gergely beadása után Koszta Márk is betalált Wittner Máté kapujába, igaz leshelyzet előzte meg a gólt. A második félidőre a cseréknek köszönhetően már más játékot nyújtottunk, több kapufát rúgtunk, és a 70. percben Illés Gábor szépíteni tudott. Egy szép támadás végén Baksa Dénes centerezett, és a túlsó oldalon érkező Illés fejjel a hosszú sarokba fejelt. Volt még Vallejos Dominique-nak is egy száz százalékos helyzete, de a kapuval szemben fölé rúgta. Úgy nézett ki ekkor, hogy talán sikerül egyenlítenünk, de a játékvezető egy kapura lövés utáni esetet szándékos kezezésnek minősített, hiába volt a védőnk keze leszorítva, büntetőt kapott a Honvéd, melyet Tüzes László értékesített.

Mózner János, a Videoton FC-Puskás Akadémia U17 edzője: Az első félidőben nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amelyet elképzeltünk. Tudtuk, hogy a Honvéd kivárásra játszik, és a hibáinkat lesi. Sajnos az első két góljuknál ezt meg is találták. A második félidőben nekünk akadt több lehetőségünk, melyekből, ha értékesítjük őket akár még a győzelmet is megszerezhettük volna. A Puskás Kupához viszonyítva javultunk, de még mindig nem eléggé koncentrálunk.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotó: pfla.hu)

Szerző: Németh Zoltán