Nem spóroltunk a gólokkal

A Videoton FC-Puskás Akadémia U17 öt, az U19 három alkalommal vette be a PMFC kapuját, csapataink meg is nyerték meccseiket.


Legutóbb Felcsúton magabiztos, 2-0-ás győzelmet arattunk, és most is abban bíztunk, hogy három pont birtokában térhetünk haza. Nehezen indult a találkozó, az első félidőben igazán nem forogtak veszélyben a kapuk, ellenben a szünet után megélénkült a játék, és ez már a gólok számában is megmutatkozott. A 66. percben egy kontratámadásból Pigay Bence szerezte meg a vezetést a haza gárdának, ez aztán óriási lökést adott csapatunknak. Innentől elkezdett játszani a társaság, és tíz perc alatt négyszer vette be Rumi Roland kapuját. Több jó egyéni teljesítménynek is volt köszönhető ez a pálfordulás, nagyon jól szállt be Vincze Viktor az 58. percben, de ugyanez elmondható a másik két cseréről, Büki Baltazár, és Dobsa Gergő is rengeteget tett azért, hogy nagyarányú győzelmet kovácsoltunk a végére. Az első gólunkat a 71. percben egy kavarodás után Tóth Márk bebombázta a léc alá, majd a 73. percben Büki indításával Vincze kilépett, rávezette a kapusra, és önzetlenül a mellette érkező Illés Gáborhoz passzolt, aki az üres kapuba lőtt. Szelei Donát beadását fejelte Illés a pécsi kapuba. Az ötödik gólunkat, pedig Büki szép mozdulattal, csukafejessel, egy szögletvariáció végén küldte a hálóba.

Mózner János, a Videoton FC-Puskás Akadémia U17 edzője: A kapott gól és a cserék hatására felébredtünk, amikor rájöttünk, hogy tudunk focizni, akkor az már az eredményben is megmutatkozott.

A mérkőzés jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Pécsi MFC U19 - Videoton FC-Puskás Akadémia U19 2-3 (0-3)
Már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést, hiszen a 21. percben Vachtler Csaba jobboldali beadását Stefan Radunovics a vendéglátók kapusa kiejtette, amelyet Károly Bálint közelről befejelt. Majd ismét Vachtler volt a főszereplő a 35. percben, beadását a védők közül kibújó Király Patrik fejelte a hálóba. Egy perccel a félidő vége előtt Ismét Király Patrik lépett be jól a játékba, és fejelt a pécsiek kapujába. A 67. percben szépített Városi Viktor, és a végére kissé elszabadultak az indulatok, Halász Bálintot állították ki, de ez már nem osztott-szorzott még akkor sem, hogy a hosszabbításban Milos Papic révén betalált a hazai csapat, mert ezután már rögtön le is fújta a találkozót a játékvezető.

Varga Károly, a Videoton FC-Puskás Akadémia U19 edzője: Elégedett vagyok a csapattal, mert nagyon stabilan, jól futballoztunk. Az első félidőben megnyugtatónak tűnő előnyt szereztük, míg a második játékrészben sem forgott veszélyben a győzelmünk, bár ellenfelünk talált egy gólt. A pécsiek tavaszi eredményeik alapján ott vannak valahol a dobogó környékén, így mindenképpen nagy sikernek érzem, hogy itt nyerni tudtunk.

A mérkőzés jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotó: pfla.hu)

Szerző: Németh Zoltán