Megszórtuk a Vasast

A Videoton FC-Puskás Akadémia U19 féltucatszor talált be, az U17-nek viszont két gól is elég volt a győzelemhez.


Valóságos vízipóló eredménnyel zárult a mérkőzés első félideje, ennek igazi bizonyítéka, hogy flúgos futamnak bizonyult a találkozó első negyedórája, hiszen ebben a periódusban négy gól is született. Előbb a Vasas szerzett zsinórban két gólt, Szedlár Zoltán és Ádám Martin révén (0-2), majd ezt egalizálta Paudits Patrik és Károly Bálint. (2-2). Utána a 18. percben Szabó Dávid gólja már a mi vezetésünket jelentette (3-2), de a változatosság kedvéért Szedlár duplázott, és ismét egyenlő volt az állás (3-3). Aztán Károly és Paudits is megszerezte a második gólját, így nyolcra dagadt a félidő góltermése (5-3). A második félidőben még lőttünk két lesgólt, egy kapufát, és Gajdost buktatták a 16-oson belül, de elmaradt a büntető. Azért még egy gólt sikerült elérnünk, a 83. percben Paudits is megszerezte harmadik találatát, kialakítva ezzel a végeredményt. (6-3)

Varga Károly, a Videoton FC-Puskás Akadémia U19 edzője: Hidegzuhanyként érte a csapatot, hogy a Vasas első két jól eltalált kapura lövése után hét perc alatt kétgólos hátrányba kerültünk. Őrült meccs volt, nagy irammal, rengeteg helyzettel. Mindent összevetve azonban egyértelműen jobbak voltunk.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Videoton FC-Puskás Akadémia U17 - Vasas Akadémia U17 2-1 (0-1)
Igazi rangadót játszott a két akadémiai csapat, a tabellán sincsenek túl messze a egymástól, így biztosítva volt a küzdelmes, izgalmas mérkőzés. Főleg abban a tekintetben, hogy ősszel nem bírtak egymással a felek, és a Fáy utcában 1-1-re végeztek. Most is a piros-kékek kezdtek jobban, a 27. perben Zoltay Marcell találatával az angyalföldiek vezettek. (0-1) Eléggé felforgatott csapattal tudtunk felállni, de aztán a második félidőre már rendezni tudtuk sorainkat. Egészen a 61. percig kellett várnunk az egyenlítésre, akkor Baksa Dénes ragyogóan futott el a jobb oldalon, beadására a csapat legmagasabb játékosa, Oldal Tibor ugrott fel, és kilenc méterről mintaszerűen fejelt a kapuba (1-1). Majd öt perccel a mérkőzés lefújása előtt egy gyors támadás végén Vallejos Dominique Illés Gábort ugratta ki, aki magabiztosan vette be Németh Márk kapuját (2-1).

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Szerző: Németh Zoltán