Három Vidi II-játékos kapott profi szerződést

Mindannyian alapemberei második együttesünknek, sőt az utóbbi időszakban rendszeresen meghívást kapnak Henning Berg vezetőedzőtől az első csapat edzéseire is.

Pápai Kristóf, Lencsés Balázs és Réti Patrik aláírták életük első profi szerződését. Mindhárman a Vidi saját nevelésű labdarúgói és mindannyian az idei szezonban mutatkoztak be a felnőttek közt.

Pápai Kristóf 1998-as születésű, 9 éves kora óta focizik a Vidiben. A villámléptű szélső első NB III-as szezonjában 14 meccsen négy gólnál jár.

Lencsés Balázs szintén 1998-ban született és ő is 9 éves kora óta a Vidi labdarúgója. A fiatal védő eddig 15 alkalommal szerepelt az NB III-ban - ezeken egy gólt lőtt - emellett 12 mérkőzésen lépett pályára ebben a szezonban a Vidi U19-es csapatában, ahol hétszer volt eredményes.

Réti Patrik társaihoz hasonlóan 1998-as születésű, 11 éves kora óta a Vidi játékosa. 2012 és 2016 között a Puskás Akadémia együttesében szerepelt, majd tavaly nyáron tért vissza, és azóta a Vidi II egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát, mint középpályás.

Az utóbbi időszakban mindhárom fiatal futballista több alkalommal is meghívást kapott Henning Berg vezetőedzőtől az első csapat edzéseire.

"A klub részéről az, hogy szerződést kötöttünk a három fiatal játékossal, egyfajta megelőlegezett bizalom. Az edzéseken, és helyenként a második csapat bajnoki mérkőzésein mutatott teljesítményükkel rászolgáltak erre. Hogy a jövőben mit érnek el a labdarúgásban, most már csak rajtuk múlik, a klub a lehetőséget megadta számukra, ez a profi szerződés mindenképp biztonságot és segítséget nyújt nekik. Azzal mindenki tisztában van, hogy még rengeteg munka vár rájuk, sokat kell még fejlődniük. A fiatalabb korosztályban szereplő játékosok részére fontos üzenete lehet annak, hogy három saját nevelésű labdarúgó kapott profi szerződést" - nyilatkozta honlapunknak Kovács Zoltán sportigazgató.

Szintén a Vidi II-vel kapcsolatos hír, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott klubunk Baksa Dénessel valamint Véninger Bertalannal. Mindkét játékosnak további sok sikert kívánunk!

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek