Vidi II - Remek győzelemmel köszöntötték a fehérvári fiatalok a születésnapos Imrik Lászlót

Bumba és Babos góljaival 2-0-ra nyertünk és egy 17 éves fiatal is debütált a Vidi II-ben.

Vasárnap délelőtt az idei szezonban remeklő PAFC II látogatott Székesfehérvárra. A vendégek erejéről mindent elárul, hogy a tabella negyedik helyén állnak és ebben a naptári évben eddig csupán egy vereséget szenvedtek el, a második helyen álló Veszprém csapata tudta legyőzni a felcsúti alakulatot, amelynek keretében ezúttal öt sárga lapos eltiltás miatt nem volt ott a gólkirályi címért küzdő egykori Vidi-kedvenc, Magasföldi József. 

A 38. születésnapját szombaton ünneplő Imrik Lászlónak csupán három napja volt, hogy felrázza a fehérvári fiatalokat, hiszen szerdán 5-1-es vereséget szenvedtünk a III. Kerületi TVE vendégeként. A kezdőben ezúttal két rutinos játékos - Claudiu Bumba és Artem Sabanov - is helyet kapott, így az alábbi felállásban kezdtük a találkozót: Gergely - Gyenti, Horváth Á., Lencsés, Sabanov - Hodzic, Bumba, Horváth B. - Menyhárt, Tóth, Babos.

Az első 20 perc helyzet nélkül, mezőnyjátékkal telt, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Az első lehetőség a 28. percben előttünk adódott, Horváth Barnabás 19 méterről azonban kapu fölé lőtt. A 30. percben Babos fejesét nagy bravúrral tolta szögletre a léc alól a vendégek U19-es válogatott kapusa, Pécsi Ármin. A 32. percben Menyhárt ívelt Tóth elé, aki a kapusra vezette alabdát, a ziccert még védte Pécsi, a kipattanóra azonban jó ütemben érkezett Bumba és 11 méterről a kapuba lőtt (1-0). 

Két perccel később egyenlíthetett volna a PAFC II, azonban Yablonskyi közeli lövését Gergely szépen védte lábbal. A 45. percben Babos került nagy helyzetbe, éles szögből kapura is lőtt, Pécsi Ármin spárgázva védett, a kipattanóra ezúttal is Bumba érkezett, de lövését blokkolni tudták a vendég védők.

A második félidő elején Pyshchur közeli fejesét óriási bravúrral védte Gergely Roland, majd a folytatásban mi birtokoltuk többet a labdát, de a 70. percig nem alakult ki újabb helyzet egyik kapu előtt sem. Ekkor Gyenti ugratta ki remek labdával Babost, aki 13 méterről pazar gólt lőtt a kifutó Pécsi Ármin mellett (2-0). 

A találkozó hajrájában újoncot is avatott Imrik László, ugyanis pályára lépett az U17-es kiemelt bajnokság góllövő listájának éllovasa, Csala Márkó Tamás, aki az U17-es válogatottba is meghívót kapott ezen a héten.

NB III-as csapatunk remek játékkal nagyon fontos győzelmet szerzett egy kifejezetten erős ellenféllel szemben. Folytatás egy hét múlva a Kelen SC otthonában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek