Vidi II - Gól nélküli döntetlennel zárta a szezont fiatal második csapatunk

A 20 csapatos NB III Nyugati csoportban a 11. helyen végzett Imrik László együttese. 

Vasárnap délután a szezon utolsó NB III-as fordulójában az Érdi VSE látogatott Székesfehérvárra. A mérkőzésnek komolyabb tétje már egyik együttes számára sem volt. A mieink kezdőjében ott volt a 2006-os születésű Balla Kevin, aki az ezüstérmes U17-es csapatunk oszlopos tagja volt, az NB III-ban pedig múlt héten a Teskánd ellen debütált csereként. A szezon utolsó bajnokiján az alábbi tizenegy játékost jelölte Imrik László vezetőedző a kezdőbe: Dala - Gyenti, Urbán, Lencsés, Sabanov - Balla, Husvéth - Menyhárt, Pető, Babos - Tóth.

A találkozó egészére jellemző volt, hogy a játék a mezőnyben, a két 16-os között zajlott, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, a 90 perc során egyik kapusnak sem kellett komolyabb védést bemutatnia. A mieink főleg a két szélen próbálták megbontani az érdi védelmet, a 18. percben Menyhárt beadását követően Tóth fejelt kapu mellé. A 29. percben Husvéth 20 méteres szabadrúgása zúgott el centikkel a bal kapufa töve mellett.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, valamivel aktívabban futballoztunk és többet volt nálunk a labda, de a gól nem volt benne egyik csapat játékában sem. 

A Vidi II a 2022/2023-as szezonban a 11. helyen végzett az NB III Nyugati csoportjában 16 győzelemmel, 7 döntetlennel és 15 vereséggel. A gólkülönbségünk 48-56, a csapat házi gólkirálya Tóth Tamás Vid lett 8 találattal. 

A mérkőzés után a csapat évzáró vacsorán vett részt, ahol Imrik László vezetőedző és Kenyeres Imre utánpótlás-sportigazgató röviden értékelték a mögöttünk álló szezont (Imrik László természetesen honlapunknak is értékelte a Vidi II szezonját, amely a hét második felében lesz majd elérhető a vidi.hu-n), ezt követően pedig elkezdődött a június közepéig tartó szünet a játékosok és a szakmai stáb részére is. 

Az NB III Nyugati csoportját, drámai körülmények között, a 97. percben szerzett góllal a Pető Tamás által irányított Veszprém nyerte meg, így ők várhatják majd az NB II-es feljutásért az osztályozót. A lehetséges ellenfelek: Nyíregyháza, Szentlőrinc, Kozármisleny. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek