Vidi II - Irreális körülmények között szenvedett 4-2-es vereséget NB III-as csapatunk

Napok óta tartó esőzés miatt teljesen felázott, hatalmas tócsákkal tarkított pályán mérkőzőtt meg a Teskánddal a Vidi II.

Vasárnap délelőtt még kérdéses volt, hogy a teskándi pálya talaja játékra alkalmas lesz-e, de mivel erről csak a mérkőzés helyszínén tudtak dönteni a játékvezetők, ezért fiatal csapatunk kénytelen volt útra kelni a Zalaegerszeg mellett található Teskándra. Megérkezésünkkor lehangoló látvány fogadott bennünket, a pálya több pontján is hatalmas tócsák álltak, azonban mindenki bízott abban, hogy a játékvezetők játékra alkalmasnak találják a pályát, hiszen közel két és fél órát kellett utaznia a csapatnak.

Az alapos pályabejárást követően az a döntés született, hogy lesz mérkőzés, amelyre Imrik László vezetőedző az alábbi csapatot küldte pályára: Gergely - Gyenti, Horváth, Lencsés, Berekali - Hodzic, Husvéth - Csepregi, Ambach, Babos - Tóth

A vizes pályán folyamatos játék nem alakult ki, a tócsák pedig gyakran tréfálták meg a játékosokat, sokszor igéretes támadásokat, sőt gólhelyzeteket akadályoztak meg. A 17. percben aztán megszerzete a vezetést a hazai együttes, Szinay Bendegúz 18 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). A folytatásban mi is próbálkoztunk távoli átlövésekkel, de sem Tóth Tamás Vid, sem pedig Ambach Arnold próbálkozásai nem voltak sikeresek. A 37. percben aztán tovább növelte előnyét a haza csapat, Nagy Richárd talált közelről a kapunkba (2-0). 

A második félidő elején újabb teskándi gólt jegyezhettünk fel, Szabó Martin értékesített egy ziccert (3-0). A mieink nem adták fel és a 60. percben Gyenti beadását követően Babos Bence fejesét a felső lécre tolta a teskándi kapus, de a kipattanóra Babos odaért és közelről a hálóba fejelt (3-1). A folytatásban újabb helyzeteket dolgoztunk ki, Lencsés és Urbán is közel járt a gólhoz, de vagy a felső léc, vagy pedig a kapus tudott tisztázni. A 81. percben Balogh szöglete után Urbán Krisztián fejelt a hazai kapuba (3-2). Úgy tűnt, csapatunk felállhat háromgólos hátrányból, azonban a 84. percben Szabó Martin 13 méterről kilőtte a hosszú alsót, beállítva ezzel a 4-2-es végeredményt.

NB III-as csapatunk sok helyzetet alakított ki, de a pálya talajához jobban tudott a Teskánd alkalmazkodni. Két fiatal U17-es Vidi-játékos is ezen a találkozón debütált az NB III-ban, Balla Kevin a szünetben, míg Mohai Bálint a 71. percben lépett pályára.

A Vidi II a szezon utolsó bajnokiját vasárnap 17 órakor az Érdi VSE ellen játssza hazai környezetben. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek